Neste motstander: Viking

LFK får besøk av ett av norges beste fotballag gjennom tidene

Foto: Viking-fk.no

Flest sesonger i toppdivisjonen

Viking er det laget i Norge som har flest kamper i toppdivisjonen siden det ble etablert.
Unntaket er 1966/1967 og 1987/1988

Viking har åtte seriemesterskap og fem NM gull.

Viking ble grunnlagt i Stavanger 10.august 1899.

Laget fra Stavanger har møtt lag fra Levanger før. i cupen 1959 spilte Nessegutten kvartfinale i NM mot Viking. Etter uavgjort mellom Viking og Nessegutten på Ullevaal ble det omkamp på Lerkendal. 25.045 tilskuere så Viking vinne 4-0 over Nessegutten.

Viking dominerte norsk fotball i 70 tallet og tok fire seriemesterskap på rad. I 1979 tok de the double.

Slo ut Chelsea

Viking har også vært innom europacup og den kampen som huskes best er vel førsterunde kampen i UEFA-cupen da Viking møtte Chelsea på Stavanger Stadion.

Viking som tapte 2-1 i London vant returkampen 4-2. Morten Berre, Peter Kopteff, og to mål av Erik Nevland. Frank Lampart og John Terry scoret for gjestene.

Viking har vært innom Europacup 14 sesonger.

Youtubevideo Viking-Chelsea

Mange femteplasser

Ser man på de siste 10 årene i Eliteserien så har det svingt litt for Viking.
Tre femteplasser som også er den høyeste plasseringen i Eliteserien siden 2008. Også nedre halvdel enkelte sesonger i samme periode.

Ny hverdag

Viking rykket ned fra Eliteserien i fjor og det er første gang siden 1988.

Selv om det er en ny hverdag for en av norges største klubber ser de ut som å takle det greit.

Laget har startet bra og har fem seiere og ett tap. Tapet kom mot Mjøndalen i andre serierunde da bruntrøyene vant 2-0 på Viking Stadion.