Poengdeling i Slaget om Trøndelag

Det så ut til å gå mot revansje mot Ranheim, men et selvmål åtte minutter før slutt sørget for poengdeling på fotballens festdag.

Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

Det var serieleder Ranheim som stod på motsatt halvdel da et Levanger i stigende form inviterte til fest på selveste 16. mai. Gjestene hadde ikke tapt på de siste 12 kampene, og forutsetningene var snudd på hodet fra forrige sesong, da det var Levanger som ledet OBOS-ligaen etter syv serierunder. Siden Levanger rykket opp til OBOS-ligaen, har det endt med 0-1-3 mot de blåkledde naboene i sør, men det var vertene som skulle åpne friskest på Levanger Stadion.

Kampen bar preg av at det var et rivaloppgjør det første kvarteret. Mye dueller og en krig om å få kampen inn i sitt spor gav begge lag gode sjanser. Det var dog Levanger som skulle skape kampens første virkelig store mulighet, og nærmest var Robert Stene. Et strålende forarbeid og påfølgende innlegg av Bent Sørmo traff pannebrasken til nummer 13, men Even Barli nektet spissen scoring mot sine gamle lagkamerater. Returen ble banket via tverrligger, bakken og ut fra Kim Nyborg, før Adrià Mateo López sin avslutning ble blokkert. En enorm trippelmulighet, hvor de færreste kunne forstå hvordan gjestene slapp unna uten baklengs!

Levanger fortsatte å spille godt, og etter 25 minutter skulle man få betalt for det gode spillet. Aniekpeno Udoh gjorde en god jobb og tok med Daniel Kvande ut på løpetur. Nigerianeren fant Adrià Mateo López, som spilte gjennom Kim Nyborg på utsøkt vis. Egersunderen var iskald alene med Barli, og sendte Levanger opp i 1-0 til stormende jubel fra de 1098 oppmøtte!

Resten av omgangen innebar mye duellering og langt høyere temperatur enn før scoringen. Man måtte dog vente til det 44. minutt før kampens neste store mulighet skulle komme. Ranheim fikk frispark på hjørnet av 16-meteren, og Torgil Gjertsen fikk sjansen til å ta med seg en utlikning inn i garderoben. Kantspilleren bøyet ballen over muren og prikket den rett i nærmeste stolpe, men Levanger fikk klarert. Dermed stod det 1-0 til vertene ved sidebyttet.

Etter pause la Levanger seg naturlig nok lavere i banen og lot de blåkledde styre mer av spillet. De første 25 minuttene av den andre omgangen hadde Magnus Powell sine menn temmelig god kontroll, men etter det fikk Ranheim et i overkant stort overtak. Større sjanser begynte å melde seg, og Levanger var i ferd med å bli vel underlegne i banespillet. Etter 75 minutter måtte Magnus Powell ta et valg da han skulle gjøre sitt siste spillerbytte. Der han satte inn Horenus Taddese mot Arendal sist, valgte treneren nå å sette inn Per Verner Rønning, som fikk sine første minutter for sesongen, for å krige og vinne dueller i området mellom midtbanen og forsvaret.

Ranheim gjorde sine spillerbytter, og fortsatte å styre, men greide ikke å skape de ordentlig store målsjansene selv. Etter 82 minutter fikk de en hjelpende hånd da høyreback Bent Sørmo skulle eskortere et ufarlig innlegg ut til corner, men ballen traff tåspissen og endte opp i eget nett. Et uforståelig selvmål, hvor ingen var i nærheten av å sette markabygdingen under press. Synd, etter en strålende kamp for øvrig av 1996-modellen. Etter dette hadde Levanger ingenting å respondere med. De fikk frispark i farlig posisjon i det lagene gikk inn i overtiden, men Robert Stene sitt frispark gikk via muren og utenfor. Dermed kunne dommeren blåse av kampen på stillingen 1-1, og Levanger har fortsatt til gode å gå seirende ut av et møte med rivalen i sør.

Spillemessig var det dog en svært oppløftende kamp sett med Levanger-øyne. Kampplanen var god og fungerte helt strålende, før et selvmål som skjer 1 av 500 ganger forlenget Ranheim sin rekke med kamper uten tap. Flere spillere viser at de begynner å finne seg til rette på Moan, og laget ser tilsynelatende mer samspilt ut enn de har gjort tidligere. Derfor er det med optimisme man ser frem mot førstkommende søndag, når Fredrikstad kommer på besøk på Levanger Stadion.

Annonse: