Opprykkssesongen 2014

I sesongens aller siste kamp, sikret Levanger seg opprykket opp til OBOS-ligaen.

Andreas Holmberg gikk inn i sin andre sesong som trener for A-laget til Levanger FK i 2014. Den første sesongen hadde endt opp med en flott tredjeplass på tabellen bak Tromsdalen og KFUM Oslo, topp tre var etter hans mening et reelt mål for 2013 sesongen.

Derfor syntes nok mange at det var i overkant tøffe mål Holmberg satte seg sesongen etter. Klubben skulle ta steget opp til toppen av tabellen, opprykk med andre ord.

Vårsesongen

Sesongen startet strålende med 4 seire av 4 mulige. Molde FK 2 (5-2), Gjøvik Lyn (0-1), RBK2 (6-1) og Brumunddal (2-3) ble lag etter lag beseiret. Det ble en god start på 2014 sesongen. Det så veldig bra ut for trener Andreas Holmberg og hans spillergruppe så tidlig i sesongen.

Midtveis i mai og vel så det røk Levanger FK på to sure tap mot Elverum (1-2) på Moan og (2-1) borte mot SK Herd. Deretter fulgte en hjemmekamp der Levanger FK hadde mye av banespillet mot Rødde, men det ble bare 1 poeng og 1-1 i den kampen. Noe skuffende ettersom Levanger FK spilte en hel omgang 11 mot 10 mann etter at Rødde fikk en spiller utvist rett etter pause.

Etter denne kampen var det nok flere som begynte å avskrive et eventuelt opprykk for Levanger FK, skulle vi bli vitne til den samme gamle leksa igjen, nesten komplekset?

Etter Rødde kampen fulgte så to sterke seire, først borte mot Raufoss (0-1) og deretter (4-0) hjemme mot Nybergsund. Etter to gode kamper ble det (3-1) tap i Trondheim mot Byåsen.

Etter Byåsen kampen, kom Levanger FK seg til hektene igjen og i slutten av juni og starten av juli ble det hjemmeseire mot Valdres (6-0) og Træff (2-0). Åtte mål på to kamper. Dermed var det klart for siste kamp før sommerferien. Nardo FK var motstander i Trondheim. Her røk Levanger FK på et smertelig (3-0) tap, på en dag hvor egentlig varmen var den tøffeste motstanderen. Ingen god avslutning på vårsesongen, men Levanger FK skulle reise seg. 

20150102_165229_0.jpg
Vill jubel blandt spillerne

Høstsesongen

Høstsesongen startet opp den 4. august og resten av kampene denne sesongen skulle gå uten at Levanger FK tapte en eneste kamp. Det ble syv kamper med seire og fem kamper med uavgjort. Dette skulle vise seg til slutt å være nok for å klare det etterlengtede opprykket.

Molde FK 2 (1-3) borte og Gjøvik Lyn (2-1) hjemme, fikk unngjelde de to første kampene etter sommerferien. Deretter spilte Levanger FK 2-2 i Trondheim mot et sterkt RBK2 lag.

De tøffeste rivalene til nå var Raufoss, Byåsen og Elverum. Det begynte allerede mot september å tyde på at et av disse lagene ville rykke opp fra Oddsenligaen - avdeling 2, selv om det var mange kamper igjen og ingenting var avgjort.

I ligarunde 17 ble Brumunddal sendt hjem med 0-2 i bagasjen. Uka etter var det en viktig bortekamp mot Elverum, Levanger FK klarte 0-0 her, som i utgangspunktet var et bra resultat. Det viktigste i denne kampen var at Elverum ikke tok alle poengene.

Levanger FK fulgte opp med en kjempekamp mot SK Herd og vant 4-0 den første ligakampen i september. Bortekampen mot Rødde uka etter ble en liten nedtur der sluttresultatet ble 2-2. Alt i alt burde vel Levanger FK være svært fornøyde med 1 poeng mot Rødde i denne kampen.

Levanger FK lå under 2-0 til det 83 minutt. Da scoret Tobias Oliver Luvenberg et reduseringsmål og bare to minutter senere utlignet Ivar Sollie Rønning. Rivalene bak gledet seg stort over dette resultatet og knappet noe inn på Levanger FK's ledelse i toppen av tabellen. Men som vi vet i ettertid så var Ivar Sollie Rønning sin utligning fantastisk viktig i denne kampen.

Raufoss sendt hjem med tap

Det ble en aldri så «liten seriefinale» spilt på Moan kunstgress den 20. september. Raufoss kom på besøk og etter 83 minutter så det ut som kampen kom til å ende med 1-1, men Ivar Sollie Rønning ville det annerledes i denne kampen også. En fantastisk heading av ham ga Levanger FK ledelsen med 2-1 til stor jubel foran 894 betalende tilskuere på Moan kunstgress. Simen Raaen Sandmæl sendte deretter Levanger FK opp i 3-1 et par minutter inn i overtiden og Levanger FK hadde virkelig tatt et stort steg i kampen om opprykk, Levanger FK var i førersetet.

Uka etter, den 28. september reiste Levanger FK til Nybergsund, der ble sluttresultatet 1-1. Med tre kamper gjenstående ville det nå bli en ny «seriefinale», denne gangen mot Byåsen.

Byåsen fikk svi

1155 tilskuere på Moan kunstgress fikk se Adria Mateo Lopez og et heltent Levanger FK leke seg med Byåsen den 4. oktober. Kokkelandslaget og Ultras Levanger hadde også slått seg sammen denne kampdagen og støttet hjemmelaget med sanger og kamprop fra tribunen.

Adria Mateo Lopez ga Levanger FK ledelsen allerede etter 6 minutter og Tobias Oliver Luvenberg og Tom Erik Nordberg økte Levanger FK sin ledelse etter 17 og 23 minutter. Byåsen så ferdige ut, rett og slett. Levanger FK hadde tatt et realt steg mot OBOS-ligaen. Sluttresultatet i denne kampen ble 4-1 etter at "Man of The Match", Adria Mateo Lopez scoret sitt andre mål etter 66 minutter. Daniel Kvande og Byåsen fikk sitt trøstemål mot slutten av kampen, men det hjalp jo ingenting for dem. De møtte rett og slett overmakten denne dagen.

Lettelsen på Reknesbanen

Den 18. oktober reiste Levanger FK til Molde. Det var nest siste kamp som skulle spilles på bortebane. Noen snakket om at alt kunne avgjøres i denne kampen på Reknesbanen. Men noen var mer lunken til at champagnen kunne sprettes etter kampen mot Træff. Den største utfordreren var vel fortsatt Elverum som skulle spille borte mot SK Herd i ligarunde 25. En enkel kamp i utgangspunktet. Det var svært jevnt på tabellen. Levanger FK hadde 50 poeng, Raufoss hadde 49 poeng, Elverum 48 poeng og Byåsen 47 poeng. For et rotterace. 

Jubel i tåkeheimen
Jubel i tåkeheimen

Elverum brente sine sjanser

Det skulle vise seg at Elverum skulle spolere sine sjanser allerede her. Med 2-2 borte mot SK Herd var Elverum akterutseilt. Levanger FK på sin side slo til med 1-3 seier mot Træff og klatret opp til 53 poeng. Dette kunne ikke Elverum ta igjen før siste kamp i ligarunde 26.

Raufoss slo RBK2 med 5-2 i ligarunde 25 og hadde da kommet opp til 50 poeng. Det betydde at det var en teoretisk mulighet for Raufoss å ta igjen Levanger FK som sto på 53 poeng. Men Raufoss hadde 10 mål mindre enn Levanger FK, så dette så ganske lyst ut for Levanger FK.

Elverum spilte mot Raufoss på hjemmebane i siste kamp. Den kampen endte forøvrig med 4-0 seier til Elverum og Raufoss truet aldri Levanger FK i den siste ligarunden. Elverum var allerede opp i 2-0 mot Raufoss da kvarteret var spilt, så vi rakk aldri å tro på at Raufoss kunne være med helt inn i kampen om opprykket.

Byåsen derimot yppet seg, de hadde slått Træff og Molde FK 2 i runde 24 og 25. Levanger FK ledet før siste runde med 3 poeng ned til Byåsen. Byåsen hadde på det tidspunktet 12 mål å ta igjen på Levanger FK. På papiret var dette umulig å ta igjen.

Levanger FK med 3 poeng på Reknesbanen

Vi ble vitne til ellevill jubel på Reknesbanen da Fredrik Sunde puttet på til 1-3 inn i overtiden. Tidligere i kampen hadde Daniel Stensland gitt Levanger FK ledelsen etter 10 minutter etter pasning fra Tobias Luvenberg. Lars Emil Flakk ble utvist etter "proffesional foul" da det var spilt 28 minutter.

Det ble en del nerver hos Levanger FK spillerne etter Flakk sin utvisning, men Victor Diaz Barrera headet inn 0-2 til Levanger FK etter 33 minutter og roet nervene litt. Træff spilleren Simon Markeng reduserte til 1-2 etter 86 minutter. Etter dette var det en tøff belastning for hjertet å se sluttminuttene fra tribunen. Træff var nære utligning et par ganger, det hjalp ikke på det heller. Det var helt forferdelig minutter når Træff jaktet utligning. Tre poeng var helt avgjørende for å være i førersetet før siste ligarunde på det aktuelle tidspunktet.

Derfor var det en helt fantastisk følelse og lettelse når Fredrik Sunde puttet 1-3 inn i overtiden. Alle tilreisende supportere gikk av hengslene og det var mange "rare folk" på tribunen akkurat da. Flere av oss vet nok rett og slett ikke hva vi gjorde i sekundene etter Fredrik sin scoring.

Det ble feiret som om Levanger FK hadde rykket opp, men det var fortsatt en teoretisk mulighet for at Raufoss og Byåsen kunne ta igjen Levanger FK.

Helge Hov med kloke ord

Det e itj klart før det e klart!

— Assistent trener Helge Hov

Men på supporter bussen hjem ble t-skjorter med ligamester 2014 tatt frem og champagnen ble åpnet. Andreas Holmberg med spillere og lagledelse hadde nok klart det. Levanger FK hadde rukket opp til OBOS-ligaen. Men, som nevnt - siste kamp skulle ikke spilles før 25. oktober, avspark klokken 13:00 på Moan kunstgress.

2474 tilskuere kom for å se Levanger FK mot Nardo i tåkehavet

Det var 12 mål i forskjell på Levanger FK og Byåsen før siste kamp. Levanger FK møtte Nardo FK på Moan kunstgress og Byåsen møtte RBK2 på bortebane. Hvordan kom dette til å ende?

2474 tilskuere hadde tatt turen til Moan kunstgress, undertegnede sto bak målet, retning Magneten og hadde problemer å se målet på den andre siden av banen på grunn av den tette tåken som hadde lagt seg over Levanger og Moan kunstgress den 25. oktober 2014, opprykkets dag!

Hvis det på noe tidspunkt var tegn til nerver i siste ligarunde, så måtte det være når Byåsen ledet 0-3 etter 27 minutter, på samme tidspunkt lå Levanger FK under 1-2 mot Nardo FK. Noe som betydde at Byåsen hadde 53 poeng, samme som Levanger FK. Men Levanger FK hadde fortsatt 8 mål å gå på i forhold til Byåsen. Nærmere kom heller ikke Byåsen, sluttresultatet i Trondheim ble 3-4 til Byåsen og Levanger FK spilte 2-2 mot Nardo FK etter mål av Luvenberg og Sandmæl.

Levanger FK hadde vunnet Oddsenligaen - avdeling 2 med 54 poeng og nærmest bak fulgte Byåsen med 53 poeng. Målforskjell ble 64-29. Levanger FK hadde tatt steget opp en divisjon. Andreas Holmberg hadde holdt ord og tatt Levanger FK opp en divisjon. En mektig prestasjon.

Jubel og feiring

Stor stemning i garderoben
Stor stemning i garderoben

Etter kampen ble Levanger FK feiret utenfor klubbhuset, Jon Håkon Boneng og Egil Skjelbred ledet an med nyinnspilt klubbsang. "En by - ett lag - ett Levanger. Sangen ble spilt foran mange supportere som hadde blitt igjen for å se pokalen bli delt ut. En minnerik lørdag i oktober ble fulgt opp med opprykksfest på Backlund/Pøbben for spillere, supportere med flere.

Midtbanespillere scoret mest

Simen Raaen Sandmæl endte opp som toppscorer fra midtbaneposisjon, 12 mål ble det på han og en annen midtbanespiller, Ivar Sollie Rønning endte opp med 11 mål. Spissen Benjamin Stokke scoret 7 mål og endte opp på tredjeplass for mestscorende.

Tom Erik Nordberg, Ørjan Børmark Bye (siste kamp 5. juli 2014) og Kaj Leo I Bartalsstovu scoret 6 mål. Tobias Oliver Luvenberg nettet 4 ganger for Levanger FK.

Resten som noterte seg for nettkjenning i 2014 sesongen var: Daniel Stensland (3), Andreas Peterson (2), Adria Mateo Lopez (2), Fredrik Sunde (2), Lars Emil Flakk (1), Andreas Lykke Strand (1) og Victor Diaz Barrera (1).

Årets spiller

LFK Media og Kokkelandslaget kåret for øvrig Andreas Peterson til årets spiller i 2014.

Annonse fra Obos-ligaen: