4-2 tap på Jæren

Levanger åpnet best og ledet 2-0 borte mot Bryne, men vertene snudde kampen etter pause.

Det åpnet tett og intenst på Bryne Stadion søndag formiddag. Spillet bølget frem og tilbake, og ingen av lagene fikk helt grepet om kampen de første 10 minuttene. Men LFK-gutta fikk tak i ballen ofte, og det var stadige tilløp til gode angrep.

Etter 20 minutter vant Levanger et frispark ute på høyresiden og Simen Hagbø stilte seg opp ved ballen. Bryne-laget forventet kanskje et innlegg, men Hagbø dro den direkte på mål, så vidt via et Bryne-hode, og opp i lengste hjørne.

Kun tominutter etterpå var samme Hagbø på farten igjen. Han dro seg meget bra forbi to mann på venstresiden og slo et hardt innlegg langs bakken. Der kom Sander Lille-Løvø først i en duell, og ballen spratt langs 5-meteren til Andreas Hegdahl Gundersen. Han fikk lirket ballen i mål fra kloss hold og dermed vardet 2-0.

Hjemmelaget tok affære etter to baklengs og angrep med flere folk ut over i omgangen. Etter32 minutter fikk de uttelling på et frispark fra Andreas Dybevik som gikk via en uheldig Simen Olafsen i muren og satte Elias Hadaya ut av spill.

Bryne fortsatte å trykke på for utligning før pause, men LFK, for anledningen i de blå bortedraktene, holdt unna til halvtid.

Den andreomgangen åpnet litt som den første, men Bryne fikk tidlig koblet et lite grep. Etter 57 minutter rullet hjemmelaget opp et angrep som endte ute på venstresiden. I enden av innlegget var Robert Undheim, og lagene var like langt.

Etter baklengsmålet fikk Levanger litt mer kontroll på oppgjøret, og vi fikk flere gode kontringsmuligheter. Bryne lagde frispark, og etter 67 minutter ble Joshua Paul Robson utvist da han felte Jo Sondre Aas. Men bare to minutter etter utvisningen kom Bryne på en overgang, og fikk rullet ballen på tvers i straffefeltet. Der sto Andreas Dybevik helt alene og kunne bredside ballen inn bak Hadaya til 3-2.

LFK flyttet opp mye folk etter 2-3 målet, men i stedet for 3-3 fikk Bryne tak i ballen etter en lang ball. Robert Undheim ble spilt alene med keeper Hadaya og rundet han rolig før han trillet inn ledelse 4-2 med et kvarter igjen.

Det siste kvarteret hadde Levanger mye ball, mens Bryne var fornøyd med å ligge lavt. Hjemmelaget tok de overgangsmulighetene som bød seg, og Levanger slet med å skape de store målsjansene. Sander Lille-Løvø fikk en mulighet på overtid, men headingen hans gikk til side for mål. Kampen ebbet ut med 4-2 til vertene, som dermed tar over tabelltoppen i avdelingen.

Levanger fortsetter å jakte en plassering blant de syv beste neste helg. Da kommer tabellfirer Sotra på besøk på Tobb Arena, og kampstart er lørdag klokken 16.00.

Se høydepunktene fra kampen HER.

Full kamprapport:

Tabell:

LFKs startoppstilling: Elias Hadaya – Mathusan Sandrakumar, Sander Munkeby Sundnes, Simen Olafsen, Håvard Lorentsen, Simen Hagbø – Adrian Olsen Teigen, John Phillipe Koko (Sander Saugestad 73”), Jo Sondre Aas – Sander Lille-Løvø, Andreas Hegdahl Gundersen (Joakim Stormo Halsen 73”).