STALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
BLI MEDLEMLFK SHOPTabellTERMINLISTELAGKLUBBENNYHETERBilletter
KlubbenlagTerminlisteTabellBli medlemLFK-SHOPLevangerpatriotenSTALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
Fredag kveld signerte de hver sin kontrakt med LFK. Her poserer Gabriel Andersen og Daniel Pollen ved siden av hovedtrener Per Verner Rønning.

Dobbeltsignering i boks

Fredag kveld har to nye spillere blitt lagt til i puslespillet til Per Verner Rønning og Jo Sondre Aas.

Etter å ha trent med Levanger i løpet av de siste ukene, har midtstopper Daniel Pollen og angriper Gabriel Andersen signert for LFK.

MIDTSTOPPER FRA HÅLAND

Daniel Pollen er en 22 år gammel midtstopper fra Håland i Sola kommune. Han er en forsvarsspiller som ble plukket opp av Viking da han var 14 år, men som de fire siste sesongene har spilt for Vidar, Sola og Staal Jørpeland.

Gjennom oppveksten han spilt sammen med flere etablerte spillere fra Rogaland, blant annet den ikke fullt så ukjente Erling Braut Haaland. Man kan godt si at Daniel har fått bryne seg på en del gode motspillere gjennom oppveksten.

De siste sesongene står han bokført med 24 kamper i PostNord-ligaen, og han har ytterligere tre sesonger i 3. divisjon med Viking 2 og Sola. Daniel har signert en toårskontrakt med LFK, og begrunner sin avgjørelse på følgende vis:

«LFK fremstår som det rette for meg fordi de ønsker å satse. Å være i en klubb som ønsker å satse er veldig viktig for meg. Jeg ser på dette som et steg i riktig retning for å nå proffdrømmen min.»

På spørsmål om hva som gir han tro på at LFK er det rette for han, svarer 22-åringen følgende:

«Jeg kommer til en klubb som har en trener med mye erfaring og som selv har vært stopper. Jeg har tro på at vi i løpet av to år med sterk satsning skal kunne få til noe stort her i Trøndelag.»

Trebackssystemet LFK opererer med, er noe vår nye midtstopper har erfaring med fra både Vidar og Staal Jørpeland. På spørsmål om hva som er hans styrker som forsvarsspiller, trekker han frem hurtighet, en-mot-en-ferdigheter defensivt og duellstyrke.

ANGRIPER FRA HARSTAD

Vår nye spiss heter Gabriel Andersen. Han vist seg som en bra målscorer i både Harstad, Tromsdalen og Skeid de siste sesongene.

I 2018 fikk han sitt virkelige gjennombrudd for Harstad, da han satte inn 20 mål på 27 kamper i 3. divisjon. Før 2019-sesongen ble han hentet til Tromsdalen og spill i OBOS-ligaen. Etter to sesonger stod han med 11 mål på 40 kamper, og før 2021 ble han hentet til et opprykksjagende Skeid i 2. divisjon.

Sammen med Johnny Buduson og Abel Stensrud sørget han for at Skeid hadde solid dekning på spissplass, og sesongen endte med opprykk til OBOS-ligaen. Gabriel ble blant annet byttet inn toppkampen mot Levanger på Moan.

Etter å ha scoret ni mål på 41 kamper for Skeid, skiftet han i sommer beite til Egersund. Der spilte han fem kamper og scoret ett mål, men nå er 1999-modellen klar for å produsere mål i LFK-drakta. Gabriel har signert en ettårskontrakt med klubben, og har følgende å si om hvorfor han valgte LFK:

«LFK har en historie med mange bra spisser som har vært innom her. Da jeg fikk tilbudet herifra, fikk jeg inntrykk av at der er en klubb med en spillestil og filosofi som passer meg bra.

Etter to litt halvveis sesonger, med litt inn og ut av laget, må jeg bygge meg litt opp på nytt igjen. Der er Levanger midt i blinken for meg, en klubb som har utviklet mange gode spisser de siste årene, og jeg har lyst til å være den neste.»

FORNØYD HOVEDTRENER

Per Verner Rønning ordlegger seg slik når han blir bedt om å beskrive sin nye forsvarsspiller fra Rogaland:

«En spennende kar som vi har sett veldig mye av den siste tiden. Daniel har en utrolig spennende fysikk, med fart og styrke, og har kvaliteter i det offensive spillet som fremstår som interessante for oss. Vi gleder oss til å arbeide med Daniel.»

Når hovedtreneren blir bedt om å beskrive sin nye spiss, fremstår han som sterk i troen på at Gabriel og LFK kan være en god match.

«Gabriel har mange spennende egenskaper som vi ser etter i en spiss. Vi tror han kommer til å passe godt inn i vår måte å tenke fotball på.

Vi mener han har noe uforløst ved seg, og er sterk i troen på at vi, sammen med han, skal kunne ta til neste nivå.»

Vi ønsker Daniel og Gabriel varmt velkommen til LFK!

Siden er laget av Hattrem AS

false