I går ble det bekreftet at Levanger, Kristiansund og Elias er blitt ening om en overgang.

Elias solgt til Kristiansund

Det var en Elias som slet med å holde tårene tilbake da han på mandag sto foran en samlet spillergruppe og fortalte at dette ville bli hans siste trening med LFK.

Kristiansund har lenge lurt bak kulissene som ei gjedde i sivet. Men som Elias selv sa da han signerte ny kontrakt med LFK i vinter: "Alle bitene falt ikke på plass."

Like før helgen ble dog interessen fra KBK reell og en konkret henvendelse fra eliteserieklubben ble sendt, og da skulle det gå fort. Første bud ble lagt inn på lørdag og diskusjonene fortsatte gjennom helgen. På mandag var det praktiske i boks, selv om offentliggjøringen ikke slapp før på tirsdag.

"Det er noe vi unner Elias og alle andre spillere i vårt lag som beviser nok til å vekke interesse hos klubber på høyere nivå. Vi ønsker å vise at hardt og målrettet arbeid kan ta deg frem i fotballverden og det har Elias virkelig vist. Vi har lagt til rette for at Elias skulle kunne utvikle seg og ta steg som fotballspiller og som menneske. Den ballen har han tatt vare på og skal nå få vise seg frem på Norges største fotballscene."

Sier Per Verner før han fortsetter:

"I Elias mister vi en god keeper, stor personlighet og et godt menneske. Han har hatt en tydelig lederrolle i laget vårt noe som gjorde at han var del av kapteinsteamet i fjor. Men på lik linje som vi ønsker å utvikle Levanger som lag kan vi ikke stå i veien for personlig utvikling. Fotball er ikke og vil aldri være strømlinjeformet og en konsekvens av den gode jobben som gjøres er at spillere som over tid og presterer godt får mulighet til å prøve seg på et høyere nivå. Vi har hatt mange gode stunder med Elias og alt for mange timer inne på kontoret. Nå er det opp til ham å ta ytterligere steg i Kristiansund."

Siste kveld med lagkameratene var hjemme hos Elias tirsdags kveld, da turen bærer til Kristiansund onsdags morgen. Det var en fin kveld hvor Elias stort sett ga bort bøker, mat og det som måtte stå igjen som han ikke skulle ta med seg til Kristiansund.

Elias har hele tiden sagt hvor glad han har vært i Levanger og vist dette vet at han har resignert sin avtale flere ganger. Han sa det så ærlig som bare Elias kan før siste trening med spillergruppa på mandag: "Jeg forstår ikke hvorfor denne klubben skal bety så mye for meg".

Takk for to og et halvt fantastiske år Elias og Lykke til på Norges største fotballscene!

En By, Ett Lag, Ett Levanger!