Foto: Kjell Heggelund

G-19 med surt hjemmetap

Referat skrevet av Peder Sjøbakk Lund

Vårt G19-lag spilte onsdag kveld årets siste hjemmekamp under et tåkedekt TOBB Arena Levanger i flomlys, med Orkla som motstander på motsatt halvdel.
Stemningen og anledningen kunne minne om historiske trønderske midtukekamper på 90- og 2000-tallet, det var egentlig kun Champions League hymnen som manglet.

Våre gutter skapte flere gode muligheter innledningsvis, men manglet den viktige egenskapen med å sette ballen i mål. Mot spillets gang tok gjestene ledelsen 1-0 like før kvarteret var plassert. Vi fortsatte å produsere sjanser både gjennom etablert spill, kontring og dødball, men nok en gang fikk vi en i trynet, da Orkla økte til 0-2 etter 23 minutter. Like etter halvtimen skulle vi endelig få uttelling. Preben Åsland slo en flott gjennombruddsball til Marcus Aakerhus Øgstad som timet løpet i bakrom perfekt. 2003-modellen rakk å komme først på ballen mot en utrusende keeper, og tuppet inn reduseringen. 1-2. Det resultatet stod seg til pause.

Første kvarter av 2. omgang startet med et pang for de hvitkledde. Først utlignet Sylvester Tommy Beah til 2-2 etter å ha dratt seg inn i banen fra venstresiden og banket ballen bort i det lengste hjørnet. Utagbart for keeper og vi var like langt. Bare 30 sekunder etter var snuoperasjonen komplett! Rett fra avspark vinner vi ball sentralt og Sohrab Shirzadi tar med seg ballen i bakrom. Alene med keeper gjør namsosingen ingen feil og setter iskaldt inn 3-2, noe som utløser herlige jubelscener.

Vi fortsatte å skape muligheter og styrte banespillet i store deler av kampen. Etter 65 minutter fikk Orkla et frispark, og etter en retur fikk Ole Løkken en grei jobb med å sette inn utligningen fra kort hold. Samme mann kom i fokus like etter. Dommer Erik Plahn pekte på krittmerket i det en spiller i mørkeblått gikk i bakken i vår boks etter en takling. En korrekt avgjørelse av kampleder. Nevnte Løkken stilte seg opp for å ta straffe og muligheten til å snu kampen igjen. Vår keeper Reidar Helland gjorde en flott redning i det han slang seg riktig vei, men dessverre var Orklas angrepsspiller først på returen og satte inn 4-3 for gjestene.

Våre gutter fortsatte å trykke på fremover for å få en redusering. Til tross for flere gode muligheter sto bortelaget imot og kunne juble høyest i det kampleder blåste av kampen tre minutter på overtid. Selv om det endte med tap viser gutta at de har en voldsom mot og stå-på-vilje i det vi snur kampen fra 0-2 til 3-2. I tillegg spiller vi i store deler av kampen veldig god fotball og varierer godt i angrepsspillet. Guttene hadde fortjent mer enn null poeng, men flaksen var ikke på vår side dessverre.

Siste kamp i 0. divisjon G19 er førstkommende onsdag borte mot Nardo. Vi ønsker å avslutte sesongen på best mulig vis og dersom vi spiller slik vi gjorde mot Orkla, og enda litt bedre vil vi skape problemer for de fleste lag. Sammen er vi gode! En by, ett lag, ett Levanger!

Se bildekarussell fra kampen under. (Foto: Kjell Heggelund)