Foto:

Håpet lever

Skrevet av Sander Sandvik

”Vinn eller forsvinn”. Så enkelt var det for vår del da Sotra kom på besøk på Tobb Arena onsdag ettermiddag. Uavgjort var syltynn teori, og knapt nok det. Vi måtte vinne, og gutta leverte da det gjaldt som mest.

Kampen åpnet rolig, Sotra trillet en del ball på egen halvdel, men kom aldri til noen større farligheter enn et par langskudd i de første 45. Gradvis fikk vi flere gunstige gjenvinninger og brudd på deres halvdel, og etter 20 minutter fikk Sander Munkeby Sundnes en kjempesjanse til å sende oss i føringa. På blank goal skulle imidlertid avslutningen fra 5-meteren gå over nettet.

Etterhvert som omgangen skred fremover fikk vi bedre og bedre tak på kampen, og gjestene fikk etter hvert trøbbel spesielt med vår venstreside. Etter et godt oppbygd angrep i det 38. spilleminutt vant vi en corner. Den var godt slått på pannen til Sander Aakvik Lille-Løvø som headet ballen kontant i nettet bak Sotras sisteskanse til 1-0.

Andreomgang fortsatte slik den første hadde avsluttet. Vi har god kontroll på banespillet og slipper til veldig lite bakover. Et godt angrep på venstresiden ender opp hos Mathusan Sandrakumar etter drøye kvarteret, men avslutningen går over mål. Et forvarsel om hva som skulle komme.

Andreas Hegdahl Gundersen kom inn sammen med Simen Hagbø etter 62 minutter. Med tyve minutter igjen på klokka vinner vi ballen nede på egen halvdel og spiller en ball i bakrom som Lille-Løvø får tak i. Han får spilt den over på venstresiden til Gundersen som tar imot den på ett touch før han skyter med venstrefoten nedi høyre hjørne til 2-0.

Noen gode tilløp til tross, så får vi ikke flere mål mot slutten av kampen. Da kampuret passerer 90 minutter flytter Sotra opp mer folk og slår mer direkte. De kommer med to skremmeskudd, og spesielt det ene forsøket krevde en god inngripen av Hadaya i målet. Etter to forvarsel blir det mål i det klokka bikker de fire tillagte spilleminuttene. Henrik Nyland spilles alene med keeper og setter den kontrollert i mål. Betydningen blir imidlertid mikroskopisk, idet dommer Mathias Støfringshaug blåser av kampen umiddelbart etter avspark.

Tre poeng ble sikret, og dermed er vi fortsatt med før vi setter kursen mot Haugesund fredag. Lørdag klokken 15.00 står det avgjørende slaget om en plass på øvre halvdel etter at seriespillets første del er ferdigspilt.

Levanger stilte med følgende lag:

Elias Hadaya - Mathusan Sandrakumar, Håvard Kleven Lorentsen, Simen Olafsen, Marius Berntsen Olsen (Sander Saugestad 89`), Adrian Olsen Teigen (Simen Bakkemyr Hagbø 62`) –John Phillipe Koko (Joakim Stormo Halsen 89`), Sander Munkeby Sundnes, JoSondre Aas – Sander Aakvik Lille-Løvø, Vegard Voll (Andreas Hegdahl Gundersen62`)

+ Halsen og Grimmelid.

TABELL: