Foto: Johan Arnt Nesgård / T-A

Hjemmeseier 2-1 mot Sotra søndag ettermiddag

LFK gikk ut med høyt press og tempo i kampen mot et meget lavtliggende Sotralag søndag ettermiddag, og sjansene kom tidlig.

Både Teigen og Sundnes hadde én bra sjanse hver før Marius Olsen prøvde seg med en halvbrasser som gikk like utenfor. LFK kom altså desidert best ut fra startblokkene og etter bare 6 minutter fikk vertene uttelling på et fantastisk langskudd fra Sander Saugestad, som med det noterte seg for sin første skåring i LFK-trøya. Han fikk ballen servert fra Aas ute på 25 meter, ladet kanonen og fikk mildt sagt drømmetreff. Ballen suste som et prosjektil rett i vinkelen til 1-0. I feiringen var det tydelig at medspillerne unnet Saugestad denne. Levanger fortsatte å jage på for flere mål og kom til flere sjanser og halvsjanser. Ett kvarter ut i kampen var Arne Gunnes nære på å hælflikk den ilengste på et knallhardt innlegg fra vingback Hagbø, men ballen strøk stolpen.
Etter ca halvtimen spilt blir vi mye mulig snytt for en straffe når Liene Ness kommer med ball i stor fart og blir felt inne i 16-meteren. Det siste kvarteret før pause gikk tempoet og trykket litt ned, men vi fikk likevel muligheten ved et par-tre anledninger til. Men vi klarte ikke sette flere av sjansene tross et Sotralag som hadde ligget meget lavt hele omgangen. På overtid i førsteomgangen viste Sotra seg frem for første gang i kampen med en god sjanse fra Brakstad som skøyt fra skrått hold, men vår sisteskanse Larsen Berg reddet den. En utligning her hadde ikke vært særlig fortjent. Vi skapte mye denne førsteomgangen og dominerte fullstendig de første 30 minuttene, men skulle vært enda mer effektiv. Her burde vi ha ledet med to eller tre, men det stod altså kun 1-0 til pause.

Andre omgang startet likt som den første med høyt LFK-trykk og Sotra fortsatte å merkelig nok å ligge lavt. Ti minutter ut i omgangen flatet kampen ut og Levanger mistet den gode rytmen og «driven» i kampen. Sotra derimot, spilte seg mer og mer inn, skapte mer og klarte å etablere seg høyere opp på Levangers banehalvdel. LFK gjorde sitt første bytte med halvtimen igjen å spille. Liene Ness gikk ut og Gundersen kom inn. Han fikk fort bruk for hurtigheten sin og kom til et par feite sjanser, men virket ikke til å ha fininnstilt siktet. En bom på mål og en bom på ball fra 5 meter. I det 61. minutt forsøkte gjestenes Brakstad seg fra 18 meter, skuddet gikk i tverrliggeren og ut, dere er vi heldige. Sotra skapte også flere sjanser i denne perioden, men Larsen Berg holdt buret rent. Med fem minutter igjen å spille gjorde vertene et dobbeltbytte. Gunnes og Saugestad ut ­– Voll og Ulstad inn. Det skulle vise seg å være smart. For i det 88. minutt etter tre minutter ute på kunstgresset var veteran Voll, mannen med 349 kamper for LFK, frempå og lå på til 2-0 med venstrefoten. De fremmøtte på TOBB Arena kunne nå puste lettet ut, men ikke så lenge, her ble det noen unødvendig spennende sluttminutter. Sotra ga ikke opp og ett minutt på overtid reduserte Flack til 2-1. De fortsatte med en siste innspurt og presset på, men greide heldig vis ikke å utligne. Kampen endte tilslutt fortjent 2-1 til hjemmelaget etter skåringer av to herlige herrer som ikke har det til vane å stå på skåringslista. Det så ut til at både spillerne og publikum gledet seg over det. Nå ser vi frem til neste helgs bortekamp mot Notodden og går da for fire strake.

Sander Saugestad skåret ikke bare et fantastisk mål og første mål i LFK-trøya, men ble også fullt fortjent kåret til «Dagens LFK-spiller» av en lokal jury.Gratulerer!

Se kampfakta fra NFF her.

Hør hva målskårerne Vegard Voll og Sander Saugestad hadde å si etter kampen.

Se Sander Saugestads fulltreffer.