Levanger FK 25 år!

Levanger FK – 25 år

Som styreleder i Levanger fotballklubb i et jubileumsår ble jeg sittende å tenke tilbake på hvordan fotballen i Levanger har endret seg de siste 25 årene.

Nå husker jeg ikke lenger tilbake enn til midten av 1970-tallet, og synes å erindre at Nessegutten og Steinkjer var flaggskipene i fotballen i Nord-Trøndelag, og at resultatene fra de ukentlige rundene ble referert på Sportsrevyen på søndagskveldene. Utover 80-tallet ble det stadig lengre mellom hver gang et lag fra Levanger ble nevnt i nasjonale medier, men vi hadde samtidig noen artige lokaloppgjør mellom Nessegutten og Sverre, og Skogn og Sverre i de lavere divisjoner, og en periode hvor Ekne var på nippet til å ta steget opp i de øvre divisjoner. Og hvem kan vel glemme den TV-sendte 16. mai-kampen på Elberg i 1990 mellom Sverre og Nessegutten hvor tusenvis av tilskuere omkranset banen. Visst var dette utrolig artig, men fotballen som ble presentert bar vel ikke preg av at særdeles høyklasse. Ordene til Knut Erik Lund i et debattinnlegg i Trønder-Avisa i 1991 illustrerer vel hvordan det stod til: «Etter å ha sett Sverre spille 2–2 mot Kolstad fredag, og Nessegutten tape 0–2 mot Åndalsnes lørdag, sitter jeg igjen med inntrykket av at stort dårligere kan ikke Levanger-fotballen bli.»

Heldigvis fantes det noen kloke hoder i fotballmiljøet som så behovet for å etablere en ny overbygningsklubb som skulle bidra til å løfte nivået på Levanger-fotballen. Jeg husker jeg på den tiden satt i Trondheim og fulgte spent med i Trønder-Avisa om hva som skjedde på sammenslåings-fronten. Så endelig – en vakker mai-dag i 1996 (20. mai 1996) ble Levanger fotballklubb etablert, selvfølgelig med den del lokal motstand. Nå har det gått 25 år, og jeg tror vi med sikkerhet kan fastslå at kvaliteten på fotballen i Levanger er hevet. Vi har over år vært det beste laget i nordre del av Trøndelag (selv om Stjørdals-Blink akkurat nå ligger en divisjon over oss), og Levanger er igjen plassert på det norske «fotballkartet».

Vi skulle selvfølgelig ha markert jubileumsdagen på skikkelig vis, og vist at vi setter veldig stor pris på alle som gjennom årene på et eller annet vis har bidratt til å utvikle Levanger FK til det klubben er dag. Dessverre lar det seg ikke gjøre slik situasjonen er i samfunnet er nå. Det arbeides imidlertid mot en større markering til høsten etter at samfunnet forhåpentligvis i større grad er normalisert. Så inntil da er det bare å gratulere alle med jubiléet, takke for de første 25 årene og glede oss til de neste 25.

Jubileumshilsen fra

Arnstein Kjeldsen
styreleder Levanger FK

SEND EN JUBILEUMSHILSEN

Trykk HER for å sende inn din jubileumsgratulasjon til Levanger FK.

Under ser dere noen avisutklipp fra første papirutgave av Levanger-Avisa etter stiftelsesmøtet 20. mai 1996.