STALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
BLI MEDLEMLFK SHOPTabellTERMINLISTELAGKLUBBENNYHETER
KlubbenlagTerminlisteTabellBli medlemLFK-SHOPLevangerpatriotenSTALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
Foto.: Erlend Aune, Innherred

LEVANGER STARTER SESONGEN MED 2 PLUSSPOENG

Det var litt av en gladnyhet  LFKs nye sportslige leder fikk i går formiddag, da et epostvarsel tikka inn fra NFF som sa at LFK starter sesongen med 2 poeng PLUSS i 2022.

I 2020 ga klubblisensnemda Levanger FK trekk på 2 poeng, NFF satte klubben i rød sone p.g.a. store underskudd i 2018 og 2019. Kort fortalt fikk klubben poengtrekk  den gang grunn av økonomiske forhold knyttet til resultat og egenkapital. En sammensatt situasjon riktignok, men mye gikk galt økonomisk etter nedrykket fra OBOS-ligaen i 2018. Fra 2020 tok klubben grep, og ikke minst takket være Terje Wist og godt lagarbeid er skuta kommet på rett kjøl.

I følge sportslig leder Raymond Brønn er aktuell situasjon per nå  at LFK har fått kompansert de to poengene de fikk i trekk i 2020. I e-posten får LFK som organisasjon svært mye skryt fra klubblisensnemda og NFF - på mange felt. Det kan nevnes at NFF har rost klubben for svært god regnskapsskikk de siste årene etter NFFs normer. De har vist at de klarte å snu skuta og kommet gjennom dette samla som klubb. Det står ellers i vedtaket datert 31.mars at klubblisensnemda allerede i 2020 var i tenkeboksen om de skulle tilbakeføre de to poengene underveis i sesongen, ikke minst grunnet en viss urettferdighet da dette skjedde under en pandemi i tillegg til at det var halv sesong. I flg leder i klubblisensnemda var det et samlet styre som stod for dette vedtaket og vedtaket ble iverksatt i nær dialog med NFFs aktuelle nemder. Det ble også fra NFF sentralt gitt tilbakemelding om svært oppsiktsvekkende god økonomisk styring og utmerket regnskapsskikk.

Sånn ser tabellen ut før LFKs første kamp i 2022

Det var en meget opprømt og glad sportslig leder LFK Media hadde på telefon i går kveld.

LFK starter altså sesongen med 2 plusspoeng. Hva betyr dette sportslig for en klubb som LFK i PostNord-ligaen, Raymond?

"Dette var en meget hyggelig beskjed å få rett før seriestart. Har vært i kontakt med NFF i dag for å få avklart de faktiske forhold. Et fantastisk utgangspunkt for oss for sesongen, og en mulighet vi skal ta godt vare på! Nok et eksempel på at det jobbes godt i mange ledd i klubben!"
Per Verner Rønning (Foto: Erlend Aune, Innhered)

LFK  Media snakket i går også med hovedtrener Per Verner Rønning. Hva betyr det for deg, ditt crew og dine gutter at dere starter sesongen 2022 med 2 plusspoeng, Per Verner?

Det føles veldig godt. Ikke at jeg tror at dette slår veldig mye ut for oss i det store og hele, men PostNord-ligaen er som kjent en tøff liga med masse jevne og tette kamper. Kanskje kan de 2 poengene være forskjellen på opprykk eller kvalififiseringsplass eller ikke. Det får vi svar på etter siste runde i slutten av oktober.

Har spillerne fått beskjed om dette?

Ja, jeg sa dette til gruppa på feltet før gårsdagens trening.

Hvordan reagerte de?

Stemningen var beherska, mine gutter veit at man må kjempe og stå på for poengene uansett. Men - for flere fører vel dette til at man kan gå seriestarten noe lettet imøte. Jo Sondre og jeg skal på neste trening samle gutta å si det jeg nevnte i starten, at dette ikke utgjør det store i en større sammenheng. Det er viktig å ikke hvile på de 2 poengene.  Det må ikke skje. Spillerne må prøve å late som de 2 poengene ikke er der, hele tiden jakte, jage og alle må må vinne sin "kamp i kampen" fortsatt. Det er god stemning i gruppa og dette skal vi takle, selv om de to ekstrapoengene vi har fått nok er et luksusproblem.
Ellers vil jeg gi kudos til alle som har jobba for LFK og fått skuta på rett kjøl, det er enkeltpersoner som må takkes, men jeg føler alle i miljøet backer hverandre opp, da blir ting også bra.

Takk for det Per Verner! Vi ønsker deg, ditt team og gutta en god sesong!

Levanger sesongåpner borte mot Bærum på Kadettangen 9/4 kl.15.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Siden er laget av Hattrem AS