Foto: Kjell Heggelund

Levanger utklasset Nardo i trønderderbyet onsdag kveld

Levanger FK 6-0 Nardo FK
30.6.21 TOBB Arena Levanger
Tilskuere: 370

Levanger gikk aggressivt ut nok en gang og etter bare 2 minutter stod det 1-0 til hjemmelaget etter skåring av Arne Gunnes. Han setter den kontant i nettaket fra 6-7 meter etter et nydelig slått innlegg fra Hagbø på venstrekanten. Og det skulle bli mer Gunnes senere i kampen. Deretter kommer et par sjanser til Levanger. Først er det Marius Olsen som ikke klarer å time headingen fra et langt Sundnes-innkast helt, ballen sklir av pannebrasken og går utenfor. Så er det Erik Olsens sjanse, han går først på corner fra Teigen som han toucher med utsiden av venstrefoten og som treffer høyt oppe på stolpen.
Når halvtimen er spilt kommer mål nummer to. Nok et langt innkast fra Sundnes inn i feltet. Denne gangen stusses den videre fra Marius Olsen og havner hos Kjartan Ulstad som fra 7 m plasserer kula kontrollert i nettet bak Nardos sisteskanse med bredsiden. Levanger går til pause med en ganske komfortabel 2-0 ledelse. Her føler de nok at de har overtaket.

I starten av andre omgang har Nardo har et frispark som går i nettveggen, Larsen Berg ser ut til å ha full kontroll. I det 54. minutt er det klart for nok et Levanger-mål når Gundersen vinner en hodeduell inne i feltet. Ballen lander på 16-meterstreken og der er Gunnes som er råsterk der han, skjermer, demper og legger baller til rette på første touch før han druser den knallhardt nede til venstre for keeper Preben Øien. Det står 3-0.
Så har vi en situasjon der Marius Olsen bommer på et nedtak i Levanger-forsvaret, det gir Nardospissen mulighet til å komme alene med Larsen Berg. Olsen reagerer med takling og pådrar seg gult kort. Nardospillerne er klare på at det burde vært rødt, kanskje hadde de rett. Nå går det litt i begge retninger ute på matta med sjanser/halvsjanser til begge lag, men fra det 80. minutt og ut handler det meste om Levanger, igjen.
Den 17-årige debutanten Max Williamsen som er på lån fra Kristiansund ruller opp og spiller Ulstad som trer igjennom til Vladic som tupper ballen mellom beina på Øien og gir Levanger ledelsen 4-0 i det 81. minutt. Bare fire minutter etterpå er det Hagbø som slår et frispark fra høyrekanten, den finner hele veien til nettmaskene. Var nok ment som et innlegg, men går altså i mål. Det står nå 5-0 til Levanger med 5 minutter igjen av ordinær tid. Og skulle det ikke komme ett til da gitt. Nardokeeper Øien gjør et elendig utspark fra like utenfor 16-meteren som mer eller mindre treffer Marius Høstland, som setter panna til. Ballen havner hos Rogulj som forserer keeper og setter kula langs kunstgresset og i mål til 6-0 (90+2). Endelig fikk også han sin skåring i LFK-drakten. Og det ble punktumet for trønderderbyet.
Det ble en maktdemonstrasjon av Levanger denne sommerkvelden som var like vakker i været som på banen.

En lokal jury kåret Arne Gunnes til dagens LFK-spiller. Fullt fortjent!

SE HØYDEPUNKTER/HELE KAMPEN (krever abonnement i T-A eller iLevanger).

Se Twittertråd
Kampstats fra NFF