STALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
BLI MEDLEMLFK SHOPTabellTERMINLISTELAGKLUBBENNYHETER
KlubbenlagTerminlisteTabellBli medlemLFK-SHOPLevangerpatriotenSTALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
LFK G16 sin A-finale gikk helt til straffesparkkonkurranse. Der trakk de det lengste strået mot meksikanske Intercups. Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa fanget øyeblikket da avgjørelsen falt.

LFK G16 på Storsjøcup - dag 5

To LFK-lag skulle i aksjon på Storsjøcupen 2022s siste dag. LFK G15 skulle ut i semifinale og potensiell finale i B-sluttspillet, mens LFK G16-1 hadde samme program i sitt A-sluttspill.

TRØNDERSK SEMIFINALE FOR G15

Dagen begynte med LFK G15 sitt møte med Ørland. Sindre Renbjør-Holan sendte LFK i ledelsen tidlig i kampen, men motstanderen fra Fosen utliknet før lagene skiftet side.

Etter pause styrte LFK det meste av banespillet, og Vegard Johanssen var blant annet nærme etter å ha levert et heftig dribleshow med blant annet en zidanefinte, et angrep som endte med stolpetreff.

Tungen på vektskålen skulle komme i situasjonen hvor kampens første målscorer ble spilt gjennom alene med keeper. Hurtige Renbjør-Holan plasserte ballen kaldt i mål, og sendte med det LFK G15 til finale i B-sluttspillet!

LFK G16-1 MED REVANSJE MOT STJØRDALS-BLINK

I vårens 0. divisjon rykket som kjent LFK G16-1 ned, etter en innspurt hvor Stjørdals-Blink var blant lagene som lå og kjempet i bunnen. Naboene fra sør berget plassen på det øverste nivå i trøndersk G16-fotball, men skulle møte et helt annet LFK-lag enn de møtte i serien tidligere i vår.

Embrik Pettersen fortsatte der han slapp dagen i forveien, da han leverte helt avgjørende målpoeng tidlig i både åttedels- og kvartfinale, og satte opp Linus Flatås til 1-0 etter ti minutters spill. Ikke lenge etter kunne samme Pettersen selv øke LFK sin ledelse til 2-0, et resultat som skulle stå seg til sidebyttet.

Etter pause skulle LFK mobilisere for fullt. Lasse Garli Aasheim scoret to, Iver Skreden og Leo Leverås scoret ett hver, og Linus Flatås satte inn ytterligere et mål. Stjørdals-Blink fikk ett trøstemål, men det var i realiteten aldri noen tvil om hvilket lag som skulle til finale.

7-1 ble sluttresultatet, og med 2-0 i den andre kampen var det Intercups Blue som tok seg til finale på bekostning av Vinne.

G15 I B-FINALE

Tilbake på Odensala Sportsfält, møtte LFK G15 lokale Ope til finale i B-sluttspillet.

Gjennom natta hadde regnet fosset ned i Østersund, og banen Bonnier innbød ikke direkte til fotballkamp. G15-finalen skulle vise seg å bli av det gjørmete slaget.

Det som også viste seg, var at det svenske laget ikke hadde tatt seg til noe finale på tilfeldigheter. Ope styrte mye av banespillet mot et slitent LFK-lag, men til pause stod det allikevel 0-0 på måltavla.

Kort tid etter pause gikk imidlertid svenskene opp i en fortjent ledelse, og LFK greide aldri å svare. Svenskene økte sin ledelse til 2-0 før dommeren blåste av, og G15 måtte skuffet innse at det endte med finaletap.

Det tok imidlertid ikke lang tid før både spillere og støtteapparat innså at de kan se tilbake på en fantastisk turnering, med glimrende innsats og stor fremgang - både individuelt og som lag.

Som man kan se av bildeserien nederst på siden, kunne LFK G15 reise hjem med både pokal og skinnende sølvmedaljer! 

NY REVANSJEMULIGHET - DENNE GANG MOT INTERCUPS MEXICO

Omtrent tre kvarter på overtid, nærmere klokka 18.00, kom A-finalen mellom Levanger G16-1 og Intercups Blue i gang. Årsaken var forsinkelser og straffesparkkonkurranser i kampene som gikk tidligere på dagen.

Finalen ble spilt på mektige Jämtkraft Arena, med en herlig innramming satt av en solid flokk med Levanger-supportere og fire andre guttelag fra den meksikanske klubben Intercups.

Kampen var ikke mer enn fem minutter gammel da meksikanerne tok ledelsen, og mange fryktet at de blåkledde ville kjøre over sin trønderske motstander. Intercups styret banespillet resten av omgangen, men uten å skape de største målsjansene og uten å øke sin ledelse.

Etter pause var det et mer energisk og offensivt LFK-lag som kom ut av startblokkene, og den mer offensive innstillingen skulle la seg belønne. Som dagen i forveien, var Embrik Pettersen involvert i oppbyggingen, da han la ballen ned til Linus Flatås, som bredsidet inn 1-1 fra rundt 16 meters hold.

Scoringen satte ordentlig fyr på oppgjøret, og både publikum og energiske spillere sørget for en herlig nerve hele veien inn.

Da den nederlandske dommeren blåste etter 60 minutters spill, stod det imidlertid 1-1 på måltavla, og lagene måtte forberede seg på straffesparkkonkurranse.

Sander Karlsen og Leo Leverås satte sine straffespark i mål, før meksikanerne bommet på sitt andre straffespark. Linus Flatås satte inn 3-1 til LFK, før Intercups sin målscorer forsøkte seg med en panenka - en chip midt i mål - et forsøk som ble reddet av en tålmodig Teodor Mäntynen. 3-1 ga Abdul Hay Sadek Ahmad muligheten til å bli matchvinner, og LFK sin høyreback var sikkerheten selv fra elleve meters hold.

Dermed kunne LFK G16 og deres sterke supporterskare slippe jubelen løs, og la det synke inn at de var kronet som vinnere av Storsjøcupen 2022!

TAKK!

Med fem innholdsrike dager på Storsjøcup, er det på sin plass å takke alle spillere, trenere, lagledere, foreldre, familiemedlemmer og øvrige supportere for støtte og bidrag til minner som vil sitte igjen i lang tid! 

Det er også på sin plass å sende en stor gratulasjon til Sverre J14, som også vant sin klasse i årets Storsjøcup!

En by - flere lag - ett Levanger!

Foto: LFK Media og Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Siden er laget av Hattrem AS