Foto: B.A. Børstad. Tekst: S.Sandvik/A.Bjørshol

SEIER I GENERALPRØVEN

LFK G16 slo Verdal 4-3 i siste treningskamp før sesongstarten 16. august.

Sola skrudde virkelig på varmen da Levanger G16 møtte Verdal til treningskamp søndag kveld. Og det skulle bli høy temperatur fra start av også, for Verdal gikk raskt opp i en 0-2 ledelse på Tobb Arena, før LFK-guttene like raskt vendte oppgjøret til 3-2 i løpet av de første 20 minuttene.
Verdal utlignet til 3-3 relativt kort tid etterpå og det var også stillingen til pause etter en omgang med mange sjanser og godt spill begge veier.
I andreomgangen fikk Levanger mer kontroll på ballen, og snaut midtveis etter pausen kom 4-3 målet, som skulle vise seg å bli kampens siste.

LFK Media tok en prat med hovedtrener Sander Sandvik etter kampslutt.

Det er seriestart om ei uke hjemme mot Charlottenlund i 0.divisjon Hva vi har i vente, hva forventer du av gutta - sett opp imot klubbene vi skal møte?

Det er alltid spennende med seriestart, nivået er bra, men guttene har tatt gode steg siden vi startet i vinter. Vi fikk verdifulle kamper på turnering i Namsos i juni, og viste med kampen mot Verdal at vi har tatt noen steg videre. Jeg forventer at vi tør å fortsette på den jobben vi har startet på. Å spå motstanderne er vanskelig etter et år uten noe særlig med kamper, men vi tror at vi skal være i stand til å skape trøbbel for mange lag. Så lenge vi slipper oss løs og spiller på den måten vi kan, så bør det bli fin fotball å se på.

Det begynner virkelig å likne på noe nå for LFK G16 med fin seier over nabo Verdal, Sander. Hva var fokusområdet rent spillteknisk i forkant av kampen som du presenterte for gruppa inn mot matchen?

Verdal har et godt lag med spillere som vi vet kan gi oss problemer. Vi har jobbet mye med vårt eget spill offensivt, spesielt hvordan vi skulle løse press-spillet deres. Det lyktes vi etter hvert ganske godt med i kampen, og var kanskje spesielt gledelig for oss trenere.

Følgende spillere deltok mot Verdal:

Kevin Skei Bye, Teodor Mäntynen, Lars Eriksen, Brage Næss Aas, Sondre Åsland, Jonas Høstland, Ahmed Mahmud, Sebastian Helstad Fuglstad, Ådne Børstad, Petter Rødal Myhrås, Sigurd Sorger Olsen, Sander Karlsen, Embrik Pettersen, Lukas Johannesen, Linus August Bjørvik Flataas, Eirik Bjørshol, Magnus Jenssen