TØFFE DUELLER: Det var flere tøffe dueller mellom lagene. Selv om begge lagene stilte ungt, så var det en voksen fotballkamp. FOTO: Jørgen Haug

Poengdeling da LFK 2 møtte Verdal i serieåpningen

Mandag kveld var det endelig duket for serieåpning i 4.divisjon herrer. LFK 2 reiste over Rinnelva for å møte Verdal. Et ordentliglokaloppgjør med andre ord. Nesten 300 tilskuere fikk se en intens batalje som endte med poengdeling 2-2.

Slik var kampen

Vi hadde mest ball i starten, mens Verdal gikk ut høyt og presset tøft fra 1. sekund. Etter å ha spilt oss av åpningsnervene kom vi mer inn i kampen og klarte å skape noen halvfarligheter. Et godt angrep gjorde at Simen Moksnes kom seg fri skrått ut til høyre i vertenes boks. Spissen avsluttet mot mål, men Verdals Kristian Melting hadde kontroll på forsøket. Etter 18 minutter skulle kampens første mål komme. Hjemmelaget fikk et frispark i god skuddposisjon, og Simon Einarsen Hansen stilte seg opp. 2004-modellenskrudde ballen på flott vis over muren og i nærmeste kryss. Debuterende keeper Anders Røstøen Vegge fikk så vidt en hånd på ballen, men skuddet var plassert såpass godt i vinkelen at få keepere hadde tatt den.

Etter scoringen svingte kampen litt mer, og begge lag kriget godt i duellene, men de store sjansene uteble før hvilen. Dommeren blåste av de første 45 på stillingen 1-0 til Verdal.

Vi fikk gjort noen små endringer og justeringer i pausen, og det skulle ikke gå lang tid før vi fikk hull på byllen. William Galaaen Waade svingte inn et glimrende innoverskrudd innlegg fra venstre retning bakerste stolpe. Sylvester Tommy Beah hadde løpt seg fri og fikk stjernetrekk. Fra skråvinkel plasserte spissen ballen på innsiden av Melting og i mål. 1-1 og vi var like langt.

De neste 20/30 minuttene hadde vi ganske god kontroll og fortsatte å ha en del possession. Nevnte Beah og Preben Åsland hadde et skuddforsøk hver, men ingen overlistet sisteskansen i Verdalsburet. Utover i 2.omgang ble himmelen mørkere, og en lett tåke la seg over kunstgresset. Stemningen var satt, og de siste 10/15 minuttene ble et lite kaos.

Verdal skapte to gode sjanser på rad, men godt forsvarsspill samt en god keeper, i tillegg til litt flaks, gjorde at vi klarte å holde unna. Kort tid etter leverte vi et godt angrep og spilte gjennom Verdal. Ingemar Folden Fuglu slo en god ball ut til Venis Hasani som hadde mye rom på venste vingback. Innbytter la ballen til rette før han slo inn godt innpå verteneshalvdel. Marcus Øgstad plukket ned ballen og banket til kjapt. Melting reddet det første forsøket, men Simen Moksnes vår våken på returen og banket ballen kontant i mål. Syv minutter før full tid og vi hadde snudd kampen.

Hjemmelaget måtte fremover, mens vi gjorde alt for å forsvare oss. I det tidsuret passerte 90 minutter ble det dramatisk på stadion. Børge Nonstad tok ballen samtidig som han stoppet Rune Johnsen som gikk i bakken innenfor boksen, dommer mente at 2001-modellen var for tøff i situasjonen, og pekte på krittmerket. Elias Einarsen Hansen stilte seg opp, og satte straffen kontant i mål. 2-2.

Like etter førte rot bak hos oss til at nevnte Einarsen Hansen kom alene med keeper. Røsten Vegge var våken og var offensivt ute av streken. Så offensiv at han leverte en god benparade som hindret scoring imot. En kampavgjørende inntreden rett og slett. Det kokte godt på overtid, men etterfire tillagte minutter blåste dommeren i fløyta og seriestarten i 4. divisjon var gjennomført. Et ungt Verdalslag spilte 2-2 mot et enda yngre LFK 2-lag.

Elleve juniorer spilte kampen for oss, og alle innbytterne ble benyttet. Flere debuterte som seniorspillere, mens noen ikke hadde spilt kamp på nesten et år. Alt i alt en solid prestasjon av våre gutter, som sto imot og kjempet godt mot et bra 4. divisjonslag. Førstkommende søndag møter vi Sverresborg på Moan, klokken 14.00.

På vegne av LFK 2,

Peder Sjøbakk Lund

En by, ett lag, ett Levanger

LFK 2 stilte med følgende elleve:

Anders Røsten Vegge (JR) – Børge Nonstad, Tevje Torp, Erik Olsen – Shadrack Kulah (JR), Marius Høstland (JR), Preben Åsland (K) (JR), Kjartan Ulstad, William Galaaen Waade (JR) – Simen Moksnes (JR), Sylvester Tommy Beah

Innbyttere:

Erik Eikeng (inn 45)
Marcus Øgstad (JR) (inn 45)
Ingemar Folden Fuglu (JR) (inn 60)
Pa Nyont Gay (JR) (inn 60)
Venis Hasani (JR) (inn 80)
Marius Kvitvang (JR) (inn 85)