STALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
BLI MEDLEMLFK SHOPTabellTERMINLISTELAGKLUBBENNYHETERBilletter
KlubbenlagTerminlisteTabellBli medlemLFK-SHOPLevangerpatriotenSTALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
Etter mer enn 200 kamper med LFK-logoen på brystet, forlater Sander Munkeby Sundnes klubben til fordel for spill på høyere nivå.

Sander forlater LFK

Det er noe ekstra spesielt å se spillere som har vokst opp og gått gradene, steg for steg, forlate klubben. Sander Munkeby Sundnes tilhører den kategorien.

Etter mer enn 200 kamper for klubben over totalt ni år, har Sander signert for OBOS-ligaklubben Hødd. På LFK sitt førstelag stopper Sander på 83 kamper og 10 mål, i alle fall i denne omgang.

EN KILDE TIL INSPIRASJON

Historien om Sander er en historie som bør kunne fungere som inspirasjon for alle unge fotballspillere der ute. Fremadstormende og ivrig kom han inn på LFK G16 fra IL Sverre før sesongen 2014, men fysisk sett ble møtet med G16-fotball tøft, og Sander var ikke blant de som spilte mest i sin første sesong.

Treningsiveren dro han imidlertid fremover, og kombinert med raskt vekst som 16-åring skulle han etter hvert bli en sentral brikke på klubbens G19-lag, før han etter hvert etablerte seg på 4. divisjonslaget.

I 2017 var han en del av LFK 2-laget som rykket opp fra 4. divisjon, og sesongen 2018 fikk han rikelig med spilletid i 3. divisjon med klubbens andrelag. At LFK sitt førstelag rykket ned fra OBOS-ligaen samme sesong, var ikke nødvendigvis noen krise for Sander rent personlig.

For tredje år på rad kunne han klatre ytterligere et steg på divisjonsstigen, og i LFK sin retur til 2. divisjon skulle det tidlig bli klart at Sander ville bli en viktig spiller.

Fra å komme inn i klubben som midtbanespiller, vokste han seg etter hvert lengre og lengre bak i banen. Da Per Verner Rønning og Jo Sondre Aas kom inn med sitt etter hvert så velkjente 3-5-2-system, skulle Sander vise seg å passe perfekt inn som en av tre midtstoppere.

De tre siste sesongene har han vært en av klubbens viktigste spillere, og gjennom de siste sesongene har han også tilhørt førstelagets kapteinsteam.

Nå går ferden videre for 1999-modellen, som skal spille OBOS-ligafotball i Ulsteinvik.

«GRATULERER»

Sportslig leder Raymond Brønn skulle naturligvis gjerne hatt med seg forsvarsbautaen videre, men uttrykker samtidig at man unner Sander muligheten på et høyere nivå.

«Først og fremst vil jeg gratulere Sander med muligheten til å prøve seg en divisjon høyere enn det vi klarer å tilby per dags dato.

Sander har tatt stegene i LFK, hvor han nå har blitt attraktiv for andre klubber. Det har ligget litt i kortene en stund at han ønsket seg nye utfordringer, og han har vært på opphold andre steder før han nå ble klar for Hødd.

Vi mister en veldig fin fyr i klubben og garderoben, og ikke minst en solid spiller. Samtidig er dette nok en fjær i hatten til LFK og trenerteamet vårt. Vi produserer OBOS-spillere på løpende bånd!

Forhåpentligvis er vi nå i en situasjon hvor LFK kan få noe igjen økonomisk for disse spillerne. Langsiktig tankegang og lengre kontrakter vil etter hvert sette oss i en posisjon hvor vi som klubb skal komme styrket ut av det gode arbeidet som legges ned på Grandehuset og på treningsfeltet.

Sander er en lokal gutt, dette er et signal på at man kan bli god nok i egen klubb! Jeg håper at Andreas og Sander sitt inntog i OBOS-ligaen vil være en vitamininnsprøytning og kraftig motivasjonsboost som viser at man kan bli god i Levanger!»

TAKK

Hovedpersonen selv har skrevet et fyldig takkebrev, hvor han takker folkene i og rundt Levanger FK for å ha tilrettelagt for hans utvikling gjennom ni år.

Det føles utrolig rart å vite at jeg nå offisielt er ferdig i Levanger, i alle fall for denne gang. Levanger FK har på mange måter blitt et slags hjem for meg, hvor jeg har opplevd utrolig mye. Jeg har gått gradene i klubben helt siden det året jeg fylte 14 år, så det er klart at Levanger FK har blitt en stor del av livet mitt. Her har jeg fått venner, stiftet bekjentskap og ikke minst fått minner som kommer til å være med meg resten av livet.

Tiden i LFK har vært følelsesladd, med både oppturer og nedturer, men mest av alt er det alle disse gode minnene og øyeblikkene som vi har skapt sammen som sitter igjen. Av mange fine og artige opplevelser vil jeg spesielt trekke frem cupkampen mot Rosenborg i fjor da vi faktisk ga Norges største klubb en skikkelig kamp i 120 minutter.

Det er naturligvis vemodig å forlate klubben nå, men samtidig føles dette som det riktige valget for meg. Jeg har alltid hatt ambisjoner om å spille på et høyest mulig nivå og ikke minst bli en så god fotballspiller som mulig, så da føles det riktig å ta dette steget nå. Det gjør meg også stolt å vite at nok en spiller utvikles i Levanger og sendes oppover i divisjonene.

Det er vanskelig å trekke frem enkeltpersoner som fortjener en stor takk ettersom det var blitt så mange opp gjennom årene, men det er klart at Per Verner og Jo Sondre fortjener en ekstra oppmerksomhet for den jobben de har gjort for meg de siste par årene. De har utvilsomt hatt mye å si for at jeg nå kan ta steget opp og prøve meg på et høyere nivå.

Jeg kommer så klart til å savne klubben i seg selv, men mer enn noe annet kommer jeg til å savne alle de flotte menneskene jeg har møtt og blitt kjent med.

Til slutt ønsker jeg å oppfordre så mange som mulig om å møte opp på kamp og støtte laget den kommende sesongen. Jeg både håper og tror at Levanger nok en gang kan bli et lag byen kan være stolte av, men for at det skal skje trengs støtten fra alle som har et hjerte for klubben.

En by - Ett lag - Ett Levanger ❤️🤍

BILDESERIE UNDER

Under kan du mimre med noen av bildene som viser Sander sin reise fra IL Sverre, via LFK G16, G19 og LFK 2, og til noen av høydepunktene på seniorlaget.

Foto under: Sigmund Fosseng Ramfjord, Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa, Emil Ringstad, Andreas Ørsleie

Siden er laget av Hattrem AS

false