Seier for LFKs G19-lag

Det ble tett, intenst og innholdsrikt da Levanger og Verdal sine G19-lag møttes i OBOS-cup.

LEVANGER - VERDAL G19
–––––––––––––––––––––––––
Onsdag 5. august, TOBB Arena Levanger
OBOS-cup

Onsdag kveld var det omsider duket for ungdomsfotball på Moan igjen, etter fem måneders stillstand. I det første oppgjøret post-corona
fikk vi servert et ordentlig derby, da G19-lagene til Levanger og Verdal barket sammen i OBOS-cup. Kampens første minutter så ut som
et saueslipp, med to svært spillesugne lag som gikk rett i strupen på hverandre. Det gav flere store sjanser begge veier,
men en kombinasjon av hell, svake avslutninger og desperate inngripener av forsvarsspillere og keepere, gjorde at 0-0 stod seg en god stund.
Etter 37 minutter var det Levanger som lyktes i å utnytte et enormt bakrom bak Verdal-forsvaret, da Preben Åsland spilte gjennom
Sylvester Beah. Alene med keeper var angriperen iskald, og sendte hjemmelaget opp i 1-0. Resultatet så ut til å stå seg til sidebytte,
men like før dommeren satte fløyta til munnen førte en feil i Levanger-forsvaret til at Magnus Vollan utliknet til 1-1.
Dermed var lagene like langt da de gikk til pause.

Etter pause fortsatte kampen i et forrykende tempo, og Levanger sitt nye spisspar Simen Moksnes og Marcus Øgstad kom inn med høy energi.
Energinivået skulle bli helt avgjørende. Det tok nemlig ikke mange minutter av den andre omgangen før debutant Øgstad skulle sette
inn 2-1 mot sine gamle lagkamerater. Et intenst press i forbindelse med et tilbakespill lot seg betale, da keepers klarering gikk rett i Øgstad
og tilbake mot mål. Leksdalingen fikk en enkel jobb med å spasere inn ledermålet, og vertene var tilbake i ledelsen.
Resten av omgangen minnet like mye om det klassiske saueslippet, med to offensive lag som gjorde alt de kunne for å innby til fest.
Allerede med 20 minutter igjen begynte flere å ligge nede med krampe, og spillerne skulle falle som fluer etter hvert.
Likefullt fortsatte begge lag å ta sine overgangsmuligheter helhjertet. De siste ti minuttene ble et eneste stort kaos, hvor Levanger hadde
muligheten til å punktere og Verdal hadde flere sjanser til å utlikne. Stemningen på tribunene steg i takt med spenningen,
men da dommeren blåste av etter 95 minutter var det hjemmelaget som kunne juble for seier i årets første obligatoriske kamp.

LEVANGER (3-5-2): Reidar Helland - Alexander Hegdahl, Håkon Okkenhaug Kristiansen, Håkon Nordahl Grenne - Børge Nonstad, Marius Høstland, Preben Åsland, Sohrab Shirzadi, Henrik Fuglstad - Sylvester Beah, Shadrach Kulah.
INNBYTTERE: Ådne Gundersen Høyslo, Venis Hasani, Pa Nyont Gay, Hadi Hashemi, Simen Moksnes, Marcus Øgstad.

VERDAL (4-3-3): Sindre Tuset - Magnus Næss Sakshaug, Marius Ingebrigtsen, Stian Fosse, Brian Aksnes Hoseth - Eskil Svartis, Elias Einarsen Hansen, Eirik Austad - Ruben Støfringshaug, Magnus Vollan, Jerry Sheikh.
INNBYTTERE: Simon Einarsen Hansen, Mathias Kjesbu, Hermann Værdal Eriksson, Michael Larsson Olsen, Tomas Pettersen.