Dronefoto: Tommy Norum – LFK Media

Seier i Høstseriens første kamp

Skrevet av: Peder Sjøbakk Lund, LFK Media.

Onsdag kveld tok Levanger FK imot Nardo FK i "Høstseriens" første kamp på TOBB Arena Levanger, som for anledningen skinte i flomlys. En kald men fin kveld som endte med tre poeng til Levanger FK. Dette ble starten på en annerledes sesongavslutning i annerledesåret 2020.

I slutten av september ble det som kjent, bestemt at nedrykk fra Post Nord-ligaen ikke ble noe av. LFK lå i midtsjiktet hele sesongen og hadde håp om å klare topp syv hele veien, men i siste kamp ble Vard Haugesund for sterke og dermed måtte Per Verner Rønning & co ta til takke med 8. plass og «best of the rest». Nardo på sin side lå på nedre halvdel hele sesongen og havnet tilslutt på 10. plass.

LFK, Nardo og RBK 2 har blitt enige om å spille en mini Høstserie der de møter hverandre over to oppgjør. Onsdag kl 20.00 sparket altså de to førstnevnte i gang Høstserien på Tobb Arena Levanger, ikledd flomlys.

LFK åpnet kampen best. Elias Hadaya, kaptein for kvelden, satte hurtig i gang etter et hjørnespark fra Nardo og Andreas Hegdahl Gundersen ble spilt i bakrom av Jo Sondre Aas. Angriperen rundet tidligere LFK-keeper Henrik Bakke og sendte vertene i ledelsen etter syv minutters spill. Flott gjort av 2000-modellen som har sett frisk ut på treningden siste uken.

Resten av omgangen var forholdsvis jevn. Nardo hadde de største sjansene, og kunne utlignet ved et par anledninger, men Elias Hadaya var meget god i mål og holdt nullen.

Starten på 2. omgang ble litt som starten på den første. Tett og jevn. Hjemmelaget vartet etterhvert opp med godt angrepsspill på høyresiden med Madhu i spissen. Vingbacken slo et glimrende innlegg på bakerste stolpe mot en umarkert Adrian Rogulj (prøvespiller) somheadet like over fra kort hold.

Ikke lenge etter slo Jo Sondre Aas ball i bakrom som Andreas Hegdahl Gundersen kom først på. Målscoreren slapp ballen i støtte til Simen Hagbø som igjen fant nevnte Rogulj i boksen. Spissen, som tidligere har vært i Bærum, vendte opp på elleve meter, men Henrik Bakke var våken ut fra streken og kastet seg først på ballen etter en litt lang touch fra LFK-spilleren.

Vertene produserte flere gode muligheter en periode midtveis ut i omgangen, og de skulle til slutt få uttelling. Halvveis ut i andre omgang skulle kampens 2. og siste mål komme. Gundersen var på rett plass til rett tid da en ball datt ned like foran føttene hans. Den hurtige spissen la ballen til rette før han banket den ned i hjørnet fra elleve meter. 2-0 og game, set, match.

Nardo skapte noen få muligheter på dødball mot slutten, men LFK sto godt imot og vant dermed kontrollert 2-0.

P.S: Tre G19-spillere kom inn til sin debut for A-laget ut i 2. omgang. Isak Lie Konradsen (2001), Alex Hegdahl (2003) og Marius Høstland (2003) fikk alle muligheten til å vise seg frem, noe de taklet godt.

Adrian Ragulj på prøvespill fra Bærum.

LFK stilte med følgende 11 mann fra start:

Dronefoto: Tommy Norum – LFK Media