STALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
BLI MEDLEMLFK SHOPTabellTERMINLISTELAGKLUBBENNYHETER
KlubbenlagTerminlisteTabellBli medlemLFK-SHOPLevangerpatriotenSTALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
Sandra Eidissen etter at hun satte inn det første LFK-målet. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

Seier i LFK kvinners første kamp

Levanger FK Kvinner – Steinkjer FK Kvinner
4-3
Reemyra stadion, 02.03.2022

 

En spent og nyoppstartet damelagstropp møter på Reemyra stadion på Skogn. Troppen bærer dessverre sterkt preg av skader og en velkjent pandemi, som vi også har gjort hele vinteren. Med enorm viljestyrke og evne til å presse oss selv, stiller vi dog til tidenes første treningskamp med en nogen lunde fulltallig stall allikevel.

Garderobepraten omhandler mangt, men først og fremst poengteres nøkkelbegreper som lojalitet og arbeidsmoral. Damene tar mye initiativ selv, og vi vitner om gode ordvekslinger om løsninger og alternativer før kampstart.

Vi starter knallhardt i kampens første fem minutter, noe som resulterer i tidlig scoring av indreløper Sandra Eidissen (5´). Her spiller vi med høyt press, og er gode til å vinne igjen ball etter balltap. Steinkjer ligger meget bra defensivt, men de rødkledde damene finner smutthullet mellom den gule midtstopperen og backen, hvorpå Eidissen klinker kula i nettet etter litt kniving i boksen. 1-0 til LFK, og jubelen høres mildt sagt!

Steinkjer FK er også effektive i angrepsspillet, og spiller oss litt på snørra ganske raskt etter scoringen. Med elegant oppspill på sin høyreside og gjennom midten utligner de på vakkert vis etter kort tid. I raske kontringer viser LFK seg å slite litt med omstilling fra høyt til lavt press, og den store avstanden mellom midtbane- og forsvarsledd blir et ypperlig oppspillspunkt for motstanderlaget. 1-1 etter scoring av Steinkjers Sofie Tyldum, og spenningen øker igjen.

De neste minuttene preges av mye fint spill, både defensivt og offensivt. Vi jobber med å beholde roen i alle ledd, mye for å kjøpe oss tidlig å finne gode pasningsløsninger fremover i banen. Den midtre delen av førsteomgang serverer vi en god del fine oppspill på venstrekant Lea Veimo, som får bryne seg på en meget god gulkledd back. Steinkjer er fysisk og taktisk sterke og vi utfordres stadig på nye defensive roller. Dette er gjentakende gjennom hele kampen. Vi går til pause med 2-2-stilling, etter mål av Lisa Kippe (Steinkjer FK) og Lea Veimo. I garderoben gjør vi justeringer for å minske avstanden mellom backrekke og midtbaneledd, samt utfører flere bytter. Blant annet får 15-år gamle hospitant Runa Arntzen (Neset FK) bryne seg på venstreback. 15-åringen mestrer dette nivået godt, og bidrar positivt i backrekka. Emma Gridseth kommer inn som midtstopper, og gjør en meget god figur med mange gjenvinninger og trygge valg i avlevering av ball. Vilde Nicolaysen flyttes ned fra spissplass til en offensiv midtbane, og har flere fine involveringer mer sentralt i banen.

LFK-laget som entrer banen etter pausen er et helt annet enn i førsteomgangen. Momentene som sviktet i de første 45´, ser nå ut til å værede mest sikre faktorene i de siste. Midtbaneleddet med Hanna Toldnes-Nøstberg, Vilde Nicolaysen og Sandra Eidissen ligger mer kompakt, og Steinkjers damer tvinges til å vende spillet ut mot sidene. Emma Stiklestad regjerer på både midtstopper- og backplassen, og har flere helt avgjørende taklinger og gjenvinninger i bakre ledd. I den siste delen av andreomgangen virker det som at LFK lander litt. Vi triller ball, prater, hjelper hverandre og tør å avslutte. Her mottar vi to nydelige scoringer av Vialeta Lyng, som også blir matchvinner. Det avgjørende målet settes i nettet etter et vakkert raid med imponerende finter. Den endelige stillingen blir 4-3 i LFKs favør, som oppleves vel fortjent etter damenes innsats på banen. Levanger FK går dermed i garderoben med seier i første treningskamp, og ser frem mot neste treningskamp søndag 06.03 borte mot Tangmoen. Heia LFK!

Tomålsscorer Vialeta Lyng (t.h.) tiljubles av Sandra Eidissen. Bak til venstre Vilde Nikolaisen. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa.

Levanger FKs startelver:

Kristina Hassel (keeper)
Emma Johanne Gustad
Emma Stiklestad
Malin Røstad Haga
Thea How Brønn
Noora Radwan
Sandra Eidissen
Hanna Toldnes-Nøstberg
Lea Veimo
Vilde Nicolaysen
Vialeta Lyng
 

Innbyttere:

Emma Gridseth
Kristine Malum
Vilde Brustad
Runa Arntzen (hospitant)

Seiersbrøl! Bak f.v.: Nora Heggås, Hanna Toldnes Nøstberg, Vialeta Lyng, Thea How Brønn, Vilde Nikolaisen, Lea Veimo, Vilde Brustad, Noora Rønning Radwan, Sarah Celine Brenne, Gina Christina Brenne. Foran f.v.: Sandra Eidissen, Emma Johanne Gustad, Emma Nordgaard Gridseth, Kristina Hassel, Emma Stiklestad, Malin Røstad Haga, Runa Arntzen (hospitant, Neset FK). Foto: Emil Ringstad
Trener Stig Gøran Brenne og spillerutvikler Nora Hjorth Kjelvik. Foto: Johan Arnt Nesgård
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Siden er laget av Hattrem AS