Matteo Vallotto på lån i 6 uker

Det gikk slag i slag når unggutten først signerte for LFK
Fredag i forrige uke ble det klart at spissen Matteo Vallotto (19) fra Sandnes-Ulf ville signere en 6-ukers kontrakt med Levanger FK.
Allerede dagen etter satte han seg på flyet til Trondheim lufthavn Værnes. Der ble han ble tatt i mot av LFK-keeper Elias Hadaya, som skysset han videre nordover for kontraktsignering. Søndag, etter én natt i egen leilighet, fikk han sin debut for LFK hvor han kom inn og spilte de siste 25 minuttene i kampen mot Arendal.

Vi er glade for at vi fikk inngått en avtale med Sandnes-Ulf og Matteo som nå skal være hos oss i 6 uker frem til 5. september. Dette er en talentfull unggutt som er hentet til LFK fra Sandnes-Ulf for å kunne bidra på topp og eventuelt i en vingback-rolle. Han har hatt innhopp for Sandes-Ulf i OBOS-ligaen i år, men trenger mer kamptrening og så da på Levanger FK som en god arena å vise seg frem på. Matteo har kvaliteter som kan utfylle resten av troppen. Han innehar blant annet stor hurtighet og er god én mot én. Vi ønsker han velkommen og har tro på at han kan gjøre en god jobb den tiden han er hos oss, sier Sigurd Eggen – sportslig leder i LFK.

LFK Media tok en prat med unggutten med det italiensk-klingende navnet:

Har du rukket å komme deg på plass i Levanger?
– Ting gikk fort i helga, på lørdag ble jeg hentet av Elias på Værnes som kjørte meg til Levanger og på søndag fikk jeg et innhopp mot Arendal. Synes forresten vi var fullt på høyde med dem og hakket vassere enn dem i andre omgang. Har vel akkurat rukket å komme meg på plass i egen kjeller-leilighet i huset der Andreas Gundersen bor. Det er fint.

Hvilke forventninger har du til oppholdet i Levanger og på hvilken måte ønsker du å bidra i som spiller for LFK?
– Personlig ønsker jeg selvfølgelig mest mulig spilletid og å komme tilbake til god matchform etter skadeavbrekket jeg har hatt. For felleskapet vil jeg gi alt for at vi berger plassen i 2. divisjon, og gjør vi det vi er gode på kan vi forhåpentligvis spille om opprykk. Og så vil jeg selvfølgelig bidra med målpoeng.

Hvilke inntrykk har du rukket å gjøre deg opp om klubben?
– Har fått et positivt inntrykk av klubben og folkene her. De jeg har møtt har vært imøtekommende og hyggelige. Om klubben vet jeg at den har mye historie og at det har gått både opp og ned. I laget merker jeg at det er spillere og trenere med ambisjoner og det virker som om det er en seriøs gjeng som ønsker i gi alt for fellesskapet. Jeg har tro det prosjektet Levanger FK har på gang nå.

Hvordan vil du beskrive deg selv som spillertype?
– Jeg vil si at jeg er uforutsigbar for motstanderen og at jeg liker og skape trøbbel for dem. Mine største styrker er hurtigheten og situasjoner én mot én.

Du kommer ikke unna ditt italiensk-klingende navn, Matteo Vallotto. Bor det en italiener i deg?
Hehe, ja min far er italiensk, derav navnet. Vil si at spillestilen min også er litt unorsk og kanskje italia-inspirert ja.

Takk for praten Matteo. Vi håper du får vist frem hva du er god for i LFK-trøya og ønsker deg masse lykke til!
– Takk for det!

Matteo Vallotto utenfor sokkel-leiligheten på Bruborg. Foto: Selfie ;)