Foto: Andreas Ørsleie

Sterk prestasjon av våre menn mot RBK på Lerkendal tirsdag kveld

Skrevet av Peder Sjøbakk Lund.

Tirsdag kveld var det duket for siste kamp i Sparebank1 CUP, en toppkamp der vinneren gikk seirende ut med hele «bøtta». Rosenborg 2 med tilnærmet toppet A-lag på Lerkendal og med Hareide og gjengen på benk var forventet å vinne komfortabelt, men slik ble det ikke.

Vi gikk ut i vår vante 3-5-2 formasjon med to prøvespillere(Erik Eikeng og Arne Gunnes) fra Nardo fra start. Vertene manglet Andrè Hansen, Markus Henriksen og Dino Islamovic fra det vi kan kalle en toppet ellever. Pål Andrè Helland og Carlo Holse var heller ikke med, men de hadde solide erstatninger med Emil Konradsen Ceide og Samuel Adegbenro på hver sin kant.

I første omgang styrte Rosenborg banespillet og kom seg til flere gode muligheter både fra skudd, innlegg og dødball. Men vi sto godt imot og la ned mange kilometer for å komme oss i press og hindre at motstanderne fikk tid med ball. I tillegg sto det en meget patent burvokter bakerst som ryddet unna det som var. Selv kom vi til to gode muligheter på tampen av kampen. Først et godt angrep der Arne Gunnes avsluttet på mål fra rundt 16meter, så på den påfølgende corneren der Erik Eikeng fikk avsluttet skrått ut til venstre, men også denne gang reddet Julian Faye Lund. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor, men åpnet seg mer halvveis. Da fikk vi mer kontringsrom og fikk i noen perioder se Gunnes ogGundersen kombinere i tospann på topp. I tillegg fikk vi skapt en del farligheter med den gode innleggsfoten til Simen Hagbø, både i spill og på dødball. Sistnevnte skulle få vår største mulighet i kampen da uret hadde bikket 70 minutter. Et langt innkast fra Sander Munkeby Sundnes på høyresiden ble stusset bakover i feltet av Vegard Voll. Hagbø sto alene på rundt syv meter og avsluttet på 1. touch mot mål. Ballen gikk hardt mot nettaket, men en mesterlig redning av Faye Lund hindret scoring. Like etter rullet Rosenborg opp fint på høyresiden da innbytter Erlend Dahl Reitan slo et godt innlegg mellom forsvar og keeper. Rasmus Wiedesheim-Paul sto helt alene på seks meter i det han fikk avsluttet, men ballen gikk nok en gang over mål fra svensken.

Mot tampen gjorde vi noen bytter og fikk satt inn friske bein med blant annet juniorspillere som Marius Høstland, Jesper Andreassen, Marius Tuset og Børge Nonstad. Like før klokka passerte 90 fikk vi nok en gangen god mulighet gjennom Simen Hagbøs venstrefot. Vingbacken kom stormende nedover venstresiden og slo et godt innlegg på bakre stolpe retning AndreasGundersen. Spissen var umarkert og forsøkte å slippe ballen i støtte til Joakim Stormo Halsen, men dessverre ble pasningen for løst og Faye Lund fikk plukket opp ballen.

På overtid skulle avgjørelsen komme, i det 92. minutt. Et innlegg fra venstresiden ble styrt i mål av Per Ciljan Skjelbred som kom på løp fra sin midtbaneposisjon. Det tidligere Tyskland-proffen fikk satt fram foten og fikk endret retning på ballen noe som satt Elias Hadaya helt ut av spill. Tominutter senere blåste hoveddommer av kampen og Rosenborg vant dermed knepent 1-0 denne novemberkvelden.

Til tross for at det ender med tap så var prestasjonen av våre gutter verdig et bedre resultat. Alle sammen løper sokkene av seg og vinner dueller i samtlige 90 minutter pluss pluss. En god måte å avslutte en litt spesiell sesong på, og noe som gir et godt grunnlag for arbeidet videre. Vi gratulerer Rosenborg med seieren og som vinnere av Sparebank1 CUP høsten 2020.

Og med dette var sesongen 2020 og årets kamper unnagjort. Vi krysser fingrene for et mer normalt fotballår i 2021.

Dét, blir spennende!

En by, ett lag, ett Levanger!