Foto: Kjell Åvendal

Meget sterk borteseier mot serielederen

Søndag kl. 14:00 var det klart for et spennende oppgjør i PostNord-ligaen når serieleder Egersund IK tok i mot Levanger på en vakker naturgressmatte på Idrettsparken Husabø. Levanger ville intet annet enn å reise seg etter det begredelige hjemmetapet mot Fram Larvik for fire dager siden. Med kollektiv innsats og kløkt i taktikk og spill klarte de til slutt å kjempe til seg 3 enormt viktige poeng.

I første omgang bølget det mye frem og tilbake mellom lagene og begge hadde et par gode sjanser hver. Etter 9 minutter er Teigen i kjent driv frem mot Egersunds 16-meter. Han spiller frem Gundersen som legger igjen til Gunnes som smeller til fra 9 meter, ballen går rett i nettveggen.
Egersunds største sjanse er en dobbeltsjanse og kommer minuttet før pause. Hardt innlegg fra venstrekanten som Egersundspissen enten bommer på eller ikke når frem til ballen. Ikke lett å si, men ballen havner uansett ut i feltet igjen til Egersunds #21 Michalsen som blåser til fra 16 meter. Ballen går to meter over mål.
Begge lagene gikk målløse til pause etter en ikke veldig underholdende omgang som var preget av taktikk og to lag som forsøkte å bli kloke på hverandre.

Andre omgang startet litt likt som den første, men dro seg mer til etter hvert. I det 60. minutt er Emanuel Vladic, som i dag fikk tillit fra start, akkurat der han skal være i et oppskriftsmessig LFK-angrep og gir LFK ledelsen 0-1. Målet kommer etter at Teigen for n'te gang fosset fremover på banen. Han legger den ut til Madhu som er med oppe på høyrekanten og slår ballen 45 grader ut langs det flotte naturgresset. Der er Vladic på post og setter den sikkert og kontant i mål fra 7 meter bak Egersunds Jorge Miguel Soares Vieira.
Den siste halvtimen kommer Levanger mer og mer inn i kampen, mens Egersund ser ut til å ha vanskeligheter med å finne ut hvordan de skal bryte ned Trønderne.
Det svinger likevel fortsatt litt frem og tilbake med sjanser og halvsjenser til begge lag, men ender til slutt med seier 0-1 til det tilreisende Levanger-laget. En mildt sagt skikkelig deilig og til slutt fortjent lagseier til LFK.

LFK-veteran Vegard Voll hadde følgende å meddele på telefon etter kampen:

Vi satt igjen med en litt flau smak etter kampen mot Fram Larvik onsdag, noe vi ikke kunne være bekjent med.
Vi ble enig om å få på plass tilstedeværelse og innsats for å reise oss etter at det sist var helt "bånn i bøtta".
I Egersund blir vi møtt med ei herlig kortklipt gressmatte som inviterte til spillUnderveis endrer vi litt på spillerstil, noe Egersund ikke taklet. De fikk ikke til mye av det de prøvde på og virket litt fantasiløse.
Så får Vladic, som fortjent får tillit fra start, den skåringen! Han er en så bra spiller og så bra fyr. Det er deilig å se han sette den. Vi kunne kanskje ha skåret flere, men det holder helt inn da vi klarer å ri av ledelsen vår.
Jeg synes dette var en fortjent borteseier mot et godt men litt urytmisk Egersundlag. Vi løser det ok i dag.
Nå må vi holde på den gode flyten, ha lyst til fortsette trenden og prøve å få flere seire på rad.
På fredag venter RBK2 på TOBB Arena. Der er vi mildt sagt meget revansjesugne etter det stygge 5-2 tapet i sist kamp. Kampen på fredag betyr mye for oss!

22.08.21 14:00
Egersund IK 0–1 Levanger FK