STALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
BLI MEDLEMLFK SHOPTabellTERMINLISTELAGKLUBBENNYHETERBilletter
KlubbenlagTerminlisteTabellBli medlemLFK-SHOPLevangerpatriotenSTALLIONSGRASROTANDELENBLI SPONSORPARTNERE
Lederteamet samlet i Ranheimsfjæra før siste seriekamp. FOTO: Modi Ahmad

Suksessfull sesong for LFK G19

Onsdag kveld spilte LFK G19 sesongens siste kamp. Ranheim var årets siste utfordring, og kampen endte med et knepent 1-2-tap for LFK, etter en svak førsteomgang og god andreomgang. Sesongen må allikevel kunne betraktes som en suksess for de nest eldste på guttesiden i LFK, som ender sesongen som det tredje beste laget i kretsen på sitt alderstrinn.

I denne saken får du en full oppsummering av sesongen, samt en bildeserie nederst i artikkelen. Alle bildene er tatt av LFK G19-spiller Modi Ahmad.

VÅRSESONGEN

Seriesystemet har vært inndelt slik at LFK i vinter måtte spille kvalifisering om å få spille i 0. divisjon, det høyeste nivået i Trøndelag Fotballkrets. Hele ti av tolv lag tok seg til 0. divisjon i vår, så kvalifiseringsspillet ble grei skuring for LFK. Av de elleve lagene som spilte 0. divisjon i vår, ville de seks beste møtes i en toppserie i høst. Resten ville møtes i 0. divisjon nivå 2.

Vårsesongen ble en positiv overraskelse for LFK, som endte som nummer tre blant tolv lag på det øverste nivået for G19-lag i Trøndelag. Strindheim vant vårsesongen med 25 poeng, mens Heimdal og LFK fulgte like bak med 22 poeng. Det betød at de tre topplagene ville få to nye oppgjør mot hverandre i høst, i tillegg til dobbeltoppgjør mot Tiller, Ranheim og Namsos, som endte på de tre neste plassene.

NM

I tillegg til seriespillet, deltok LFK G19 i vår i én turnering som henger spesielt høyt: NM. Første kamp i NM ble spilt mot Vuku, en kamp som endte med 6-1-seier, til tross for at LFK måtte spille med ti mann i mer enn en time.

I neste runde skulle man møte Heimdal, laget man kjempet mot i toppen av 0. divisjon. Et mer voksent Heimdal-lag greide å vippe det jevne oppgjøret i sin favør, da en overtidsscoring på frispark sørget for 2-1-seier på Moan.

Dermed ble det en kort reise i cupen for vårt G19-lag, men unge spillere vokser på å spille jevne og betydningsfulle kamper.

UTFORDRENDE KEEPERSITUASJON

Blant historiene som tilhører vårsesongen, er at man i vår måtte spille og trene uten en eneste keeper i stallen. Åtte obligatoriske kamper - seks G19-kamper og to 4. divisjonskamper - ble gjennomført med utespiller i mål.

På G19-nivå vant man utrolig nok tre av kampene og spilte én uavgjort, mens de to 4. divisjonskampene endte med braktap. Det er på sin plass å takke spillerne som - bokstavelig talt - tok på seg arbeidshanskene og la ned en lojal jobb for klubben og laget, men halvveis ut i mai fikk man endelig en keeper i buret, da RBK så verdien av å låne ut en av sine G19-keepere til LFK.

Blessings Mkyombwe fortsatte å trene i Trondheim med RBK, men pendlet til Levanger for å vokte buret i totalt ni kamper for G19. Han gjorde en solid jobb med å vokte buret, og i høst har han blant annet fått sin første A-lagstrening med RBK.

TO KAMPARENAER

Mange av spillerne som har vært sentrale for LFK sitt G19-lag har i år figurert på to arenaer. Sammen med reservene fra førstelaget til LFK, har de unge spillerne fått rikelig med spilletid for LFK 2 i 4. divisjon. Med én kamp igjen av sesongen ligger LFK 2 på fjerdeplass i 4. divisjon.

Søndag vil det være mulig å få med seg rekruttavdelingens siste kamp for sesongen, når opprykksjagende NTNUI står på motsatt banehalvdel på Lade. NTNUI må ta flere poeng enn Verdal eller ta igjen en målforskjell på minus syv mål for å rykke opp til 3. divisjon.

Det står med andre ord mellom studentene og våre naboer nord for Rinnelva søndag. Våre rekrutter vil naturligvis gjøre sitt for å fullføre sesongen på best mulig vis.

HØSTSESONGEN

Før høstsesongen løste den nevnte keeperfloken seg for G19. Tim Alexander Skaanes meldte overgang fra Vinne og Mykyta Romaniuk meldte overgang fra Verdal, og som spillende keepertrener kom overårige Pontus Holmberg inn for å komplettere et solid keeperteam. Løsningen var naturligvis til hjelp i kamp, men ikke minst på trening var det befriende å få inn målvakter, slik at oppmenn og trenere kunne operere i rollene de opprinnelig var satt til å utføre.

Som oppladning til høstens seriespill, reiste LFK G19 i august til Østersund på treningsleir. Med på turen var de nevnte målvaktene, samt fire spillere som var blitt flyttet opp til G19 etter å ha vært med og vunnet Storsjøcup med LFK G16 i sommer. En treningskamp mot ÖFK sitt G19-lag, Superettan-kamp med Magnus Powell sitt Östersund, treninger og sosiale aktiviteter stod på programmet, og troppen reiste tilbake fra Jämtland som mer sammenspleiset og klar for å ta fatt på en kort, men intens høstsesong.

0. divisjon nivå 1 ble i stor grad en bekreftelse på vårsesongens plasseringer, hvor Strindheim nok en gang trakk det lengste strået. Med 24 poeng vant de foran Heimdals 21 poeng, mens LFK havnet lengre bak etter høstsesongen. 12 poeng holdt allikevel til en tredjeplass i høstserien.

STATISTIKK

Totalt har 23 spillere som holder G19-alder og fem spillere som holder G16-alder fått spille for LFK G19 i løpet av 2022.

I vårsesongen ble Roald Skoknes Woll suveren toppscorer, med sine 15 mål på 10 kamper i G19 0. div.

I høst ble sisteårs G16-spiller Embrik Pettersen toppscorer, med syv mål på åtte kamper, mens Ingemar Folden Fuglu scoret fem og Sondre Lund Åsland og Petter Rødal Myhrås noterte seg for tre mål hver.

LFK G19 har spilt 25 kamper denne sesongen. De har en målforskjell på 63-63! 12 kamper har endt med seier, 4 har endt med uavgjort og 9 har endt med tap.

Hjemme på Moan har LFK G19 vunnet 7 kamper, spilt 1 uavgjort og tapt 4. Målforskjellen lyder 32-22.

På bortebane har man vunnet 5 og tapt 5, og spilt 3 uavgjorte. Målforskjell på 31-41.

Spillerne som har spilt for LFK G19 i 2022 tilhører følgende årsgrupper:
2003: To spillere
2004: Fem spillere
2005: 15 spillere
2006: Seks spillere

Gjennom sesongen har også opp mot et tosifret antall spillere hospitert med klubbens førstelag, enten i internkamper eller trening.

STØTTEAPPARAT

Sesongen 2022 har følgende personer vært involvert rundt LFK G19.

Hovedtrener: Peder Sjøbakk Lund
Assistent: Odd Kristian Krog
Assistent: Ermal Hajdari
Fysisk trener: Martin Steen Stallvik

Lagledere: Bjørn Arild Børstad og Jens Harald Jenssen
Sportslig leder: Johan Sjøbakk Lund

Utstyrsansvarlig: Stein Arne Åsland
Dugnadsansvarlig: Kenneth Eriksen
Klubbhuskontakt: Ann Mari Grevskott

HOVEDTRENERENS OPPSUMMERING

Vi hadde et mål da vi begynte i vinter at vi skulle ha fokus på å utvikle oss mest mulig fra økt til økt og kamp til kamp. Vi har hatt en sulten og ung spillergruppe som har gjort en fantastisk jobb både på felt i trening og kamp, men også utenfor i form av dugnadsarbeid og arbeid for klubben.

I månedsskiftet januar/februar spilte vi kvalifiseringskamper om å få være med i 0. divisjon, det høyeste nivået for G19 i Trøndelag. Det klarte vi, og vi fikk tidlig en liten pekepinn på hvor vi sto i forhold til lagene rundt oss.

I vårsesongen varierte vi resultat- og prestasjonsmessig i starten, men avsluttet meget sterkt og viste fin utvikling med fem strake seiere og opp på delt 2. plass på tabellen.

Det gjorde at vi kvalifiserte oss til nivå 1 (der de seks øverste lagene møter hverandre over dobbelt oppgjør) til høstsesongen og fikk enda tøffere matching.

Onsdag denne uken spilte vi vår siste kamp, et knepent 2-1 tap borte mot Ranheim, men uansett resultat i den kampen så ville vi uansett endt på 3. plass og bronsje. En veldig imponerende og god prestasjon av den yngste spillergruppen i ligaen.

Kjernen av laget har bestått av spillere født i 2005, altså førsteårs junior. I høst har vi tillegg hatt 3-4 2006-ere på banen samtidig i nesten hver kamp. Det lover godt for årene som kommer, og videre utvikling med samme gjeng.

Jeg vil takke alle spillere, trenere, lagledere og støtteapparatet for øvrig for godt samarbeid og hardt arbeid gjennom året, i tillegg til alle som har bidratt utenfor felt. Vi begynner allerede å se fremover mot neste sesong, og gleder oss til den!

VELKOMMEN PÅ KAMP I 2023!

Basert på antallet spillere som kommer opp fra G16, ser det ikke ut til å være noen fare for at LFK står uten G19-lag i årene som kommer. Det må allikevel gjøres en god jobb med tilrettelegging, og teamet på G19 er allerede langt på vei i gang med planer for innspurt mot jul og sesongen 2023.

Først venter et par uker med ferie, før nye spillere inn mot neste sesong vil integreres gjennom tre uker med trening i november. Deretter venter to uker med adventskalender, med ulike konkurransebaserte aktiviteter som forhåpentligvis vil spleise gruppen sammen, før de tar juleferie ut desember måned.

Det er på sin plass å takke alle som har møtt opp for å støtte både LFK G19 og LFK 2 i løpet av sesongen. Både spillere, trenere og lagledere håper å se dere igjen på Moan i 2023. Ta gjerne med dere en venn eller flere for å heie på oss!

NB: Bildeserien under er fra siste seriekamp mot Ranheim 19. oktober.

FOTO: Modi Ahmad

Siden er laget av Hattrem AS

false