Foto: Kjell Heggelund

Tap hjemme mot Egersund

På de fire kampene Levanger hadde spilt mot Egersund før kveldens oppgjør, hadde fire av de endt med seier. Søndag fikk dessverre rogalendingene endt den vonde trenden mot LFK.

Det var rett og slett en toppkamp som stod på programmet da Egersund gjestet TOBB Arena Levanger søndag ettermiddag. Egersund var nummer to på tabellen, ett poeng bak serieleder Skeid, mens LFK lå på fjerdeplass og kunne kutte gjestenes forsprang ned til tre poeng med seier. Kampen var bare 15 minutter gammel da færøyske Patrik Johannesen fikk drømmetreff fra rundt 30 meters hold. Egersund-angriperen banket til og måkte ballen via tverrliggeren og inn i nettmaskene. En drømmestart for gjestene, mens målet sørget for at resten av kampen ble en oppoverbakke for vertene. Før pause var vi nære ved å utlikne, da et hjørnespark etter hvert falt ned til Arne Gunnes på rundt tre meters hold. Vår toppscorer forsøkte å hælflikke ballen mot mål, men Egersunds sisteskanse reddet og sørget for at gjestene gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Pausen ble brukt til å markere en av klubbens virkelige hedersmenn. Tirsdag 14. september fylte Erling Eriksen 80 år. Til lovord fra speaker og bursdagssang fra de oppmøtte kunne en takknemlig jubilant motta blomster og hyllest fra LFK Stallions og andre oppmøtte.

Et kvarter inn i andreomgang hadde LFK tre ganger vært nære ved å utlikne. Simen Hagbø ble spilt fri ute til venstre og slo et innlegg som nådde innbytter Thomas Liene Ness. Midtbanespilleren satte til bredsiden fra rundt 16 meters hold, men avslutningen gikk over målet til portugisiske Jorge Vieira. Ikke lenge etter fikk Simen Hagbø ballen på rundt 30 meters hold, og uten tilløp banket han til med sitt venstrebein. Ballen gikk like utenfor stolpen til en Vieira i full strekk. Like etter slo samme mann et presist hjørnespark som fant veien til Vegard Voll, men heller ikke han greide å overliste gjestenes keeper. Den neste knappe halvtimen resulterte ikke i hverken scoringer eller store sjanser, men helt på tampen fikk LFK satt inn et ordentlig trykk. Først var det Jo Sondre Aas som ble forhindret av en Egersund-keeper i full strekk, før Vegard Voll gav Andreas Gundersen muligheten alene med keeper på overtid. Vår nummer 9 avsluttet over en utrusende keeper, men ballen skled utenfor den lengste stolpen til Vieira. Helt på slutten fikk LFK et hjørnespark som landet rundt streken og ble liggende åpen, men det var Egersund som fikk klarert, og da dommer blåste av etter fem tillagte minutter var det gjestene som kunne juble for seier. Dermed har vi ni poeng opp til Egersund, som overtok tabelltoppen etter 18 serierunder. Neste søndag spiller vi borte mot Øygarden, før vi tar i mot Vard Haugesund til neste hjemmekamp den 3. oktober.

19.09.2021
PostNord-ligaen avd. 2