Foto: Kjell Heggelund

Tap i seriepremieren hjemme mot Notodden

Skrevet av: LFK Media

Levanger kunne ledet 3-0 etter et kvarter, men endte oppmed å tape 2-4 i seriepremieren mot Notodden.

260 dager etter forrige tellende kamp kunne endelig Levanger FK og Notodden FK glede seg over seriespill igjen. Begge endte på nedre halvdel forrige sesong, og tok en tidlig vinterpause da sesongen ble avsluttet etter 13 kamper. Etter en enormt lang sesongoppkjøring var det to heltente lag som sparket i gang første serierunde søndag ettermiddag.

HJEMMEDOMINANS FRA START
Det ble tidlig klart at det var hjemmelaget som hadde kommet sterkest ut fra startblokkene. Allerede etter et par minutter ble en avslutning fra Adrian Olsen Teigen reddet på strek, før Notodden-keeper Bror Ness Grøtterud hindret avslutninger fra Adrian Rogulj og Jo Sondre Aas i å sende LFK i ledelsen. Kampen var ikke engang 20 minutter gammel da nevnte Rogulj fikk sin andre store sjanse for kampen, men avslutningen fra to meter gikk utenfor målet til en travel Notodden-målvakt. Etter en halvtime skulle en ny Rogulj-avslutning bli reddet av keeper Grøtterud, og publikum kunne ikke forstå hvordan vertene hadde unngått å ta ledelsen på TOBB Arena Levanger.

NOTODDEN-OVERTAK
I minuttene før halvtimen var det gjestene fra Notodden som tok over banespillet på Moan. Perioden skulle resultere i en stor målsjanse, da et balltap inne på Levanger sin halvdel resulterte i en overgang som gav Kristian Kjeverud Eggen muligheten fra rundt 16 meter. Levangers keeperdebutant Nicolai Larsen Berg hadde forlatt streken, men ble for sein da Kjeverud Eggen nikket ballen mot mål. Tiden stod stille i noen sekunder, før hjemmelaget lettet kunne konstatere at headingen landet oppå tverrligger og bak målet til Larsen Berg. I minuttene etter fikk Notodden et par avslutninger ved Adrian Berntsen og Melvin Frithzell, men ingen av de resulterte i nettkjenning.

NETTKJENNINGER X2
Gleden var derfor stor da Levanger etter 38 minutter tok ledelsen ved Arne Gunnes! En enormt frisk Simen Hagbø hadde stått bak de fleste av sjansene Levanger hadde skapt, og denne gangen skulle innlegget hans resultere i sesongens første scoring. Ballen fant pannebrasken til spissen fra Rennebu, som kunne juble for sin første nettkjenning i LFK-drakta.

Jubelen hadde dog knapt rukket å stilne før Notodden etter 40 minutter greide å utlikne Levanger sin ledelse. En glimrende slått corner av Adrian Berntsen fant skotuppen til Melvin Frithzell, som satte sitt første mål for Notodden.

Like før pause måtte LFK-legenden Vegard Voll forlate banen med en strekkskade. Jens Cato Rosenlund kom inn til sin debut for klubben, og like før pause var han nære ved å sende Levanger tilbake i ledelsen, men lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

SVAK ANDREOMGANG
Lagene kom ut fra pause og virket begge å være fornøyde med tilværelsen. De første minuttene etter sidebyttet fremsto lagene som litt defensive og energifattige. Etter 48 minutter kom imidlertid et drømmetreff – helt ut av det blå. Kristian Kjeverud Eggen fikk avansere flere meter med ballen, og fyrte løs da han hadde rundt 25 meter igjen til målet, og missilet fløy opp i den lengste vinkelen. En verst tenkelig start på andreomgangen for Levanger sin del.

De fleste som var til stede på Moan ventet nok at Levanger ville gjenerobre kontrollen over kampen, men det initiativet virket å utebli. En utrolig svak andreomgang førte til at Notodden økte til både 3-1 og 4-1 ved henholdsvis Thomas Lillo og innbytter Torben Dvergsdal, før en glimrende Levanger-kontring sørget for redusering på overtid. Emanuel Vladić satte fart og spilte fri Simen Hagbø ute til venstre. Han slo et glimrende innlegg, men Notodden-keeper Grøtterud hindret Andreas Gundersen i å sette sitt første forsesongen. Returen fra Arne Gunnes traff tverrligger, men på sin egen retur satte Gunnes sitt andre mål for dagen.

4-2-scoringen ble imidlertid ikke mer enn en trøstescoring, og selve resultatet er det bare å glemme først som sist. Det positive man kanta med seg er en frisk førsteomgang med en særlig god åpning på kampen. Gledelig var det også at Arne Gunnes debuterte med to scoringer, mens Adrian Rogulj kom til store målsjanser og Emanuel Vladić hadde en målinvolvering i sine debuter. Marius Høstland fikk også 30 minutter i det som var 2003-modellen sin første kamp i 2. divisjon. Blant de andre debutantene finner vi Nicolai Larsen Berg, Jens Cato Rosenlund og Alexander Zoulakis. Sistnevnte ble forøvrig kåret til banens beste Levanger-spiller av en lokal jury.

Vi gratulerer gutta med sine debuter for Levanger FK – og satser på et bedre resultat i neste helgs bortekamp mot Sotra!

Se kampfakta:

Foto: Kjell Heggelund