Tap i siste serierunde

LFK hadde kniven på strupen i kampen borte mot Vard-Haugesund. For å være helt sikre på å kapre 7.-plassen og være sikret plass i sluttspillet måtte LFK vinne bortekampen. Trener Per-Verner Rønning var klokkeklar i sine uttalelser før kamp: «VI går for 3 poeng!»

Kampen startet rolig der begge lag gikk ut forsiktig for å kjenne på hverandre. Men etter knappe 10 min produserte LFK flere store sjanser. Først ble et innlegg fra Sandrakumar slått inn i boksen, og der var evigunge Vegard Voll framme med pannebrasken. Headingen ble mesterlig reddet av hjemmelagets keeper. Knappe minuttet senere får Sander Sundnes ballen på hjørnet av 16-meteren, drar av 2 mann og klinker ballen nydelig i mål. LFK tar fullt fortjent ledelsen 1-0! En vakker scoring av Sander Sundnes.

Etter scoringen imot våkner derimot hjemmelaget og Vard-Haugesund kommer alene med Hadaya etter 13 min. Hadaya er veggen selv og kommer ut å gjør seg selv meget stor. Mesterlig redning av LFKs sisteskanse. Vard-Haugesund tar mer over kampen, men sliter med å komme til de store sjansene. Men etter halvtimen spilt glipper det for våre gutter. Hjemmelaget får ballen på midtbanen og setter fart. Ballen blir spilt bak vår forsvarsfirer og plutselig er Vard-Haugesund med 2 spillere alene med Hadaya. Det blir dessverre vanskelig å gjøre noe med, og hjemmelaget får muligens fortjent utligningen sin. Hjemmelaget fortsetter å kjøre kampen ut omgangen, å har blant annet et skudd i stolpen,men nærmere enn det kommer ikke hjemmelaget. Lagene går derfor til pause på stillingen 1-1.

I 2.omg går vi besluttsomme til verks og har flere store muligheter. Vi er spesielt farlige på vår høyre side anført av Sandrakumar. Kommer til flere innlegg, som vi dessverre ikke får ekspedert i mål. Lille-Løvø har en nydelig avslutning som han prøver å curle forbi keeper, etter 61 min, men hjemmelagets sisteskanse redder mesterlig. Den påfølgende corneren er vi nok en gang nærme scoring. Simen Olafsen får stå helt alene på bakre, men headingen hans havner i stolpen! Megastor sjanse som hadde fortjent bedre. Vard- Haugesund kommer i løpet av omgangen på flere overganger, men vi virker å ha full kontroll bakover. På slutten av kampen flytter vi opp flere folk og får et frispark i det 72. min.  Frisparket finner en LFK-er i boksen, og headingen ender nok en gang i stolpen! Vi er nærmere 2-1 enn hjemmelaget. Etter 84 min får hjemmelaget en billig straffe. Hjemmelagets spiss Myklebust blir «løpt» over ende av Marius Berntsen Olsen, og her er dommeren ikke i tvil. Dømmer straffe etter store protester av våre gutter. Vi har sett langt klarere straffer blitt tildelt enn denne. Hjemmelagets kaptein Roy Andre Miljeteig setter straffen til høyre for Hadaya, og vår sisteskanse får fingrene på ballen, men det er dessverre ikke nok. Hjemmelaget tar for første gang i kampen ledelsen 2-1. Etter baklengsmålet fortsetter vi å kjøre framover med mange spillere, men det blir dessverre få sjanser ut av det. På overtid får Lille-Løvø tildelt sitt 2.gule kort og blir dermed utvist. Etter 98 min blåser dermed dommeren av kampen, og sesongen 2020 er dessverre over for våre spillere.

Oppsummeringen etter kampen er dessverre at vi burde helt klart fått med oss minimum 1 poeng her, men vi hadde ikke marginene med oss foran begge målene. Alt i alt en god kamp, men resultatet ble 0 poeng.

Kampfakta:

Levangers tropp: