Det lakker mot vår

Det er under to uker til seriestart for G19. Og nå skal dere få et innblikk deres hverdag.

En iskald januar ble overlappet med en rekordvarm februar. Nå er vi kommet til midten av mars og det er under to uker til seriestart. I den hektiske innspurten har vi fått satt av tid til å tatt en prat med trener Sander Sandvik.

-G19-laget har holdt det relativt tett i gang gjennom vinteren. I desember kjørte vi en del alternative aktiviteter, som inneholdt blant annet judo, sjakk, poker og FIFA. Vi startet opp treningene første uka i januar utendørs og har holdt det gående på 4-5 økter ute, avhengig av kamper.

skauge
F.v. Håkon Skauge og Isak Lie Konradsen

-Som de fleste andre som bor i Trøndelag har vi hatt utfordringer knyttet til snø og vind siden oppstarten, men vi har jevnt over gode treningsforhold og en bra bane til disposisjon.

nonstad5
Børge Nonstad

Imponerende støtteaparat

Selv om det aller meste gjøres på dugnadsinnsats har G19 klart å stable på plass et imponerende støtteapparat før årets sesong. I tillegg jobbes det strukturert for at alt av spillfaser skal bli gjennomgått før sesongstart.

-Apparatet rundt laget består av tre trenere, en keepertrener, en håndfull oppmenn/lagledere, to fysiske trenere og en analyseansvarlig. Det er mange gode krefter som ønsker å bidra i og rundt laget, noe som er udelt positivt. Med undertegnede har man gått over til et treningsarbeid som er mer fasestyrt og hvor vi jobber med spillfaser over lengre tid i gangen.

bruzas
Nedas Bruzas

Varierende treningskamper

Treningskampene har i stor grad variert ila vinteren. Og i morgen, lørdag, spilles siste treningskamp borte mot Nardo.

-Vi har spilt 3 treningskamper utendørs på 2 x 45 så langt i vinter. Egge ble slått 2-1 hjemme, før vi tapte fullt fortjent 0-4 mot Stjørdals-Blink på Stjørdal. Deretter dro vi opp til Namsos hvor vi tok inn en 3-1 seier etter en positiv 2. omgang. Kommende lørdag venter Nardo på Nissekollen kl 13.00 i siste treningskamp før seriespillet tar til onsdag 27. mars hjemme mot Namsos.

Vinteren er alltid tøff for lysker og knær. Dog har Sanders menn heldigvis sluppet relativt billig unna.

-Noe småplukk her og der er det alltid når man skal si noe om skadesituasjon, men jevnt over har vi vel sluppet ganske greit unna. Vi har et par gutter som har vært ute i lang tid, men i takt med at gradestokken nærmer seg nullpunktet ser det også ut som opptreningsarbeidet er i rute for de som har hatt en forsesong av banen.

Vestrum
Daniel Vestrum

-Over ti spillere har fått muligheten til å hospitere med A-laget

En tynn A-stall har også ført til at flere av guttene har fått smake på hvordan det er å ha Magnus Powell som trener. Noen har også grepet muligheten i så stor grad at de har trent fast med de store gutta.

-Mange G19-spillere har igjennom årets første måneder fått anledning til å prøve seg med A-laget i trening. Over ti spillere har fått muligheten til å hospitere med A-laget, enten på enkelttreninger, eller over en lengre periode. Børge Nonstad, Nedas Bruzas, Daniel Vestrum og Elias Holmlimo har alle trent fast med A-laget i en periode siden januar. Det er også gøy å se at de får tillit i treningskampene, og at de markerer seg positivt. Forhåpentligvis vil også folk i Levanger-området se at det er mange artige typer under A-laget vårt også i år. Både på LFK2-kamper i 4. divisjon og i 0. divisjon G19 og G16 er det muligheter for å se våre ungdommer i jevnlig aksjon.

holmlimo
Elias Holmlimo

Støtter opp omkring breddefotballen

Sander som til tross for sin unge alder har vært trener i en årrekke, har mye positivt å si om fotballen på Innherred. Han oppfordre lokalbefolkningen til å dra på kamp, ikke bare på Moan, men rundt om i kommunen.

- Likedan er det stor aktivitet rundt i kommunen vår i klubber som Sverre, Nessegutten, Skogn, Ekne, Markabygda og Aasguten på alt fra knøtt til seniornivå. For dem som er nysgjerrig på ståa anbefales det sterkt fra undertegnede å dra på en kamp eller ti i løpet av vårsesongen. For både 8-åringen og 17-åringen er det alltid artigere å vise frem det man øver på til et publikum!

Andreas Gundersen, Sander Sundnes og Heike Lie Konradsen er bare noen av guttene som har tatt steget opp fra Jr. og inn i voksenfotballen den siste tiden. Og bli ikke overrasket om det kommer flere gutter opp den nærmeste tiden.

-Og i løypa som er gått opp de siste to årene av unge spillere fra området på Innherred, har vi et berettiget håp om at det også i løpet av sesongen 2019 vil komme unge gutter som viser seg frem og tar steg mot seniorfotballen. Med ønske til alle lag i kommunen om en god vårsesong!

Avslutter Sandvik før han tar fatt på innspurten av åres presesong.