Erik Tønne klar for LFK

Rutinert trønder til Moan

Forsvarslinja er komplett

Levanger har signert  Erik Tønne som sist sesong spilte for Fredrikstad, den 25 år gamle venstrebacken startet karrieren sin i Trondheimsklubben Nardo der han spilte til han ble plukket opp av Rosenborgs juniorsatsning. Han spilte der fra 2006 til han i 2008 gikk videre til Strindheim i 2. divisjon.
I 2010 ble trønderen invitert til å trene med Sheffield United og signerte året etter en rekruttkontrakt med laget. Kan fikk kjapt muligheten også på a-laget og fikk sin debut i Championship sesongen 2011. Han fikk fire innhopp og scoret ett mål i klubbens nedrykks sesong.
Han gikk så på kortidslån i York City på nivået under i England, og videre til norske Ham/Kam i 1. divisjon der han spilte i et halvt år.

I Ham/Kam viste han seg såpass frem at Sandnes Ulf ønsket å kjøpe han, sommeren 2013 ble han dermed solgt fra Sheffield United til Sandnes-klubben. I Sandnes-Ulf fikk han 35 kamper på en og en halv sesong.

Etter endt kontrakt i Sandnes prøvespilte han sommeren 2015 for blant annet Rosenborg, men selv om han leverte bra der var det var Bødø/Glimt som ble neste stopp for trønderen. Der fikk han ikke fornøyet kontrakten sin etter høstsesongen, men fulgte heller trener Jan Halvor Halvorsen videre. Før forrige sesong signerte han en ettårskontrakt med Fredrikstad, der startet han 28 kamper og leverte 3 mål og 3 assist.

Tønne beskrives som en rask venstrebent spiller som kan bekle flere roller på venstresiden.

Erik Tønne

• Venstre back