Et innblikk i Gunders´verden

-Nei det var jeg faktisk ikke klar over. Jeg tror også at jeg og pappa (Rune Gundersen) er første far og sønn som har spilt offisielle kamper for LFK.

Andreas har akkurat blitt konfrontert med at han er den første spilleren, født på 2000-tallet, til å spille en offisiell kamp for Levanger Fotballklubb.

Det begynner å bli en stund siden nå. En sen julikveld i 2017, 10 minutter før slutt, sto en da 17 år og 2 måneder gammel gutt fra Bruborg klar til å få sine første minutter i Obos ligaen. Kaptein Erik Tønne hadde 20 minutter tidligere gitt Jerv ledelsen ved å score selvmål. Kampen endte med 0-1 til bortelaget, tiltros for at en purung debutant med litt hell kunne ha utlignet til 1-1.

DSC_9297

-Jeg trodde kun jeg skulle få være med i troppen for å få opplevelsen av å sitte på benken. Da jeg fikk beskjed om å ta på drakta ble jeg veldig overasket. Det var kanskje egentlig like greit for jeg fikk aldri tid til å bli nervøs. Jeg holdt jo på å score med mitt første touch. Men dessverre traff ballen en offside plassert lagkamerat på streken og målet ble annullert. Til tross for annullert mål står debuten igjen som et veldig godt minne.

Barneårene

Andreas har pustet fotball siden sine første barneår, noe en fotballspillende far nok kanskje kan ta deler av skylden for. ”Magic”, som Henrik Kjeldsen Dahlen kalte ham som liten, forteller gledelig om både sine første fotball år samt den første tiden i LFK.

-I barndommen så jeg aldri på fotball som noe annet en lek. Fotballkarrieren startet i hagen før den etterhvert fortsatte med utallige timer på både Elberg og Moan. Kanskje spesielt Moan var plassen hvor jeg og mange andre barn og unge brukte hver helg og ettermiddag med ulike ball-leker. Jeg er redd Kiwi Moan tjente store prosentandeler av ukelønna vår i den perioden.

I mitt første halvår i LFK var jeg i en helt latterlig flytsone. Jeg gikk fra å spille 2 divisjon med Sverre G14 til å bli flyttet rett opp i G19 troppen, debutere med scoring for LFK2 og trene med A-laget. Alt dette på kun et halvt år.

Fremtiden

I dag er Andreas fylt 18 år gammel, er 10 kg tyngre enn i debuten og har mye mer erfaring som fotballspiller. Gunders har en egenskap til å se fremover og fokuserer kun på det som ligger foran seg på fotballbanen.

-Fjoråret er historie, nå ser vi fremover. I tillegg tror jeg alle som er glad i LFK kommer til å sette pris på et ungt, spennende og sprudlende lag i 2019. Jeg er også veldig fornøyd og tror ikke vi kunne hatt et bedre trenerteam enn det vi har nå.

Med et smil om munnen er han krystallklar når han får spørsmål rundt ambisjoner for årets sesong.

-I 2017 spilte jeg 4 div og scoret 13 mål, i 2018 spilte jeg 3 div og scoret 17 mål, all statistikk peker derfor mot 21 mål i 2 div kommende sesong. Mens på sikt har jeg enkelt nok ambisjoner om å bli så god som jeg absolutt kan bli. (Likevel vet vi som kjenner Andreas godt, at han også innerst inne har en ambisjon om å slå far Runes scoringsrekord i en og samme sesong.  Dette kommer vi dog tilbake til den dagen det skulle skje.)

Helt til slutt gir Gundersen oss et lite innblikk inn i klubben og et ønske om at spillere og klubb skal fortsette å ta skritt i den samme retningen den har gjort den siste tiden.

-Til tross for et dritt år i fjor, er det lenge siden jeg har opplevd så mye positivitet i og rundt klubben som nå. La oss fortsette med det!