G16 – Vant sin første seriekamp for sesongen.

Søndag ble et stort lyspunkt i det som har vært en tung vår for Levanger G16.

Levanger G16 har hatt en tøff start på året. Etter å ha røket mot en godt Trygg/Lade lag i NM G16 kvalifiseringen, har de gått fra tap til tap i seriestarten. På søndag kom dog vendepunktet hjemme mot Nationalkameratene.

Med solide 5-2 kunne guttene endelig slippe jubelen løs. Men kampen startet ikke helt uten dramatikk. National ledet nemlig 0-2 etter kun 14 minutters spill. Det kunne lenge se ut som at hjemmelaget skulle gå på sitt femte strake tap i 0. div. Dog skulle kampen, som resultatet tilsier, snu. Og det med et smell. Først i det 40. minutt satte Erik Haugskott inn reduseringen fra straffemerket. Så skulle hjemmelaget spille en andre omgang det enda lukter svidd av.

Både Martin Engstrøm og Henrik Fuglstad satte inn to mål hver, noe som fastsatte sluttresultatet til 5-2. Med nytt trenerteam, mange nye og unge spillere er ikke trener Andreas Vavik særlig overrasket over den svake sesongstarten.

”Etter en treg start på sesongen kom endelig årets første seier. Vi viste da vi gikk inn i pre-sesongen at det kom til å ta tid å få satt den nye spillergruppa. Men vi har sett utvikling fra kamp til kamp. Det var godt for guttene å få betalt med 3 poeng, det gir selvtillit til de kommende kampene og troen på at vi kan hevde oss i det gode selskap. Det er viktig med flyt for en ung spillergruppe som den vi har nå, da de ikke har den samme erfaringen som trondheimslagene vi møter hver uke.”

Vi håper virkelig på at G16 guttene bygger videre på denne seieren. For ingenting er som å se de hvite og røde vinne fotballkamper.