keeper Lloyd Saxton til Moan

Den engelske målvakten Lloyd Saxton er klar for Levanger FK. 26-åringen kommer fra GIF Sundsvall og har signert en låneavtale som strekker seg ut 2017

Låneavtale

Torsdag signerte Lloyd Saxton kontrakten som binder han til Moan ut 2017 sesongen. Her skal han utfordre Ola Rygg i kampen om å være Levanger FK sin førstekeeper.

Lloyd Saxton vokste opp i Alsager i Cheshire. Han tilbrakte tidlige år i karrieren på akademiet til Liverpool, før han reiste innom akademiene til både Bolton og Stoke. Som 16-åring dro han videre til Plymouth, men han forlot klubben i 2010 uten å ha spilt A-lagsfotball for klubben. Heller ikke i Bradford skulle han få spilletid på øverste nivå, og etter å ha spilt én sesong utenfor Football League søkte 26-åringen lykken i Sverige. Etter å ha spilt Ånge opp fra nivå 5 til nivå 4 ble den 190 cm høye målvakten hentet til GIF Sundsvall i 2014. Den første sesongen ble det to kamper fra start i Allsvenskan, men i 2016 satt han på benken i 22 serierunder.

Magnus Powell har savnet en slik keepertype på Moan

-Lloyd har gått en god skole i England hos store klubber. Forventer at han tar tak, prater mye og dirigerer. Det er en duellsterk keeper og riktig så tøff i boksen, sier Magnus Powell

Saxton har også tidligere trent med LFK

Kommer for å spille

-Jeg har kommet for å spille fotball. Jeg snakket med GIF Sundsvall og vi ble enige om at ett utlån var riktig nå da jeg kun spillte noen få kamper i Allsvenskan sist sesong. Jeg føler jeg var nære å bli førstekeeper i Sundsvall men han jeg konkurerer med er eldre, mer rutinert og ikke minst kaptein på laget og det gjør det vanskeligere for meg å ta hans plass.  Jeg har langtidskontrakt med Sundsvall så de er fornøyde med meg så for meg så nå gjelder det å få spilletid så jeg håper at jeg kan bidra i LFK som er en klubb i framgang.

Lloyd Saxton

• Keeper