Måtte takke nei til landslagsfotball

Elias har imponert med godt spill i sitt første år på norsk jord.

Elias Hadaya, kom til Levanger i vinter som et uskrevet kort for mange. Jonatan Byttingsvik var eneste keeper i stallen, og klubben var på leting etter enda en keeper som kunne konkurrere med Jonatan om plassen mellom stengene.

Den svensk-syriske målvakten, som fylte 21 år samme dag som Byåsen ble slått 1-3 på Byåsen arena forrige uke, har hatt et godt fotballår. Han har spilt med autoritet og virkelig vist Levangerpublikummet hva som bor i ham.

Året før skulle vise seg å bli et vanskelig år for unggutten. 2018 startet godt, og ha sto fast for Assyriska FF i Divisjon 1 Norra, hjemme i Sverige. Men en skade satte ham ute av spill og ute av laget. Etter sesongen var Elias klar for nye utfordringer, men hadde ingen tanker eller planer om å flytte bort fra familien.

Elias Nardo - Nardoposten Foto. Thomas Karlsen - Karlsen Foto
Foto: Thomas Karlsen / Karlsen Foto (Nardoposten)

Prøvespill i Levanger endret alt

"Når jeg kom til Levanger så følte jeg at det var det rette steget i karrieren min, samtidig som jeg fikk et veldig godt inntrykk av laget og trenerne."

Men selv om fasiten så langt og fasiten ved sesongslutt kan si noe annet, så var starten på Norgesoppholdet ingen enkel sak.

"Jeg hadde en tøff start og behøvde litt tid til å tilpasse meg den ”norske fotballen”. Men etter hardt arbeid så fikk jeg sjansen til å starte en kamp mellom stengene og jeg følte meg klar. Jeg fikk en god start når vi i min debut slo Egersund 2-0. Etter den kampen har jeg hatt god selvtillit og så langt veldig godt fornøyd med sesongen min i Levanger."

Elias - Kvik Halden
Foto: Johan Arnt Nesgård (T-A)

Fikk innkalling fra det syriske landslager.

"I sommer fikk jeg en telefon fra en som heter Laith. Laith er speider ute i Europa for Syria sitt landslag i fotball. Han fortalte meg at de har fulgt sesongen min i Levanger og var veldig imponert over hva de har sett. Jeg ble invitert til en landslagssamling i Sør-Korea, for alle spillerne som er aktuelle for å delta og spille i Asia Cup. Den gangen var det snakk om en 10 dagers lang samling hvor vi blant annet skulle spille mot Sør-Korea og Thailand."

Men det skulle vise seg og ikke være noen enkel sak. Mye personlig måtte på plass, samtidig som Post-Nord ikke tar ferie.

IMG_0654

"I eliteserien og Obos ligaen er det landslagspause når det spilles landskamper, men dette er ikke tilfellet i Post-Nord. Dette gjorde det vanskelig for meg. Om jeg dro med landslaget så gikk jeg glipp av 2 kamper med LFK.

Etter samtale med Powell og nevnte Laithe, så tok jeg avgjørelsen om å bli værende i Levanger. Vi hadde akkurat tapt 2 kamper og jeg følte ikke at det var det rette tidspunktet å forlate laget. Man skal tross alt ikke glemme hvorfor man er der man er og for det så takker jeg Powell, Verner og spillerne i laget. Det var tross alt ikke mange som trodde at vi skulle prestere som vi har gjort denne sesongen. Nå står vi med 7 seiere på de 9 siste kampene, noe som er fantastisk bra!"

Men drømmen om landslag og Asia Cup er enda ikke over for Elias, da han allerede venter på invitasjon til landslagssamling senere i høst.

"Vi ble enige om at jeg skulle få en ny invitasjon i november da det er en ny landslagssamling, da i Thailand. Da skal jeg virkelig få vist meg frem. Jeg har et stort ønske om at dette skal kunne ta meg hele veien til Asia Cup, noe som hadde vært veldig kult."

Elias blink
Foto: Levangerpatrioten

Fokuserer på de åtte siste kampene

Selv om fremtiden ser spennede ut, så er Elias klar på hva som er viktig og hvor fokuset ligger.

"Men det gjenstår enda åtte kamper og jeg håper å kunne levere enda bedre slik at vi havner på en god plass på tabellen når serien er ferdig den 26. Oktober.

Jeg håper at vi kan gi folket i byen flere fine prestasjoner. Samtidig er vi klare for å ta i mot Hødd, hjemme på TOBB Arena nå på Søndag!

En by, ett lag, ett Levanger!"