Reisebrev fra Storsjøcupen del 2

Da er årets cup over og det er på tide og oppsummere.

"Det var 17 håpefulle gutter som reiste over grensen på mandag. En uke på cup der vi skulle ha fokus på fotball og lære hverandre enda bedre å kjenne. Dette var utgangspunktet.

Guttene satte allerede standaren første kvelden da reglene på klasserommet skulle settes. "Standar» ble ukas ord, noe som skulle følge guttene både på og utenfor banen.

Guttene var tydelig på hvilke regler som måtte gjelde for at vi skulle kunne leve så tett på hverandre over tid. Og listen ble lagt høyt på hva man krevde av seg selv og hverandre. Her skulle man representere klubben med stolthet.

G16 sko
Screendump fra Levanger G16s facebook gruppe.

Fokus på en høy standar utenfor banen ble også overført til det som skjedde på banen. Vi jobbet gjennom hele uken med å framstå som et lag. Og i de daglige møtene vi hadde ble det lagt mye vekt på at alle har sin rolle i et lag. Og alle guttene har kvaliteter som laget trenger.

Etter 3 strake seiere i gruppespillet sprudlet laget av glede og samhold. Både gutter og ledere så at jobben med å bygge kultur også fikk utslag sportlig.

I første utslagsrunde møtte gutten et lag som hadde reist 12 500 km for å møte Levanger FK. På motsatt banehalvdel sto en gjeng med gutter fra Tanzania. Med lagmoral og høy standar så ble guttene fra Tanzania sendt hjem med 2-0 i bagasjen.

Senere samme kveld ble Florø neste hinder på vei mot en finale. Jevn kamp der det sto 1-1 etter fulltid og må avgjøres med straffespark. Vi skårer på 5 av 5, og keeper redder 1. Dermed er vi videre til en semifinale.

I semifinale står Strands IF på motsatt banehalvdel. Jevn og tett kamp som til slutt ender i favør Strands IF. Og dermed er årets cup ferdig for vår del.

Men en bronsjemedalje er noe som vi er godt fornøyd med. Vi har også startet et arbeid med en høy standar, som skal videreutvikles utover høsten. Først skal guttene få en vel fortjent ferie og koble av etter ei intensiv men artig uke.

-Andreas Vavik, Trener G16"

G16 Bronse1
Det endte med en fin, fin bronsje for G16. En fin avslutning på en tøff vårsesong.