Sommerhilsen fra Levanger FK

Det nærmer seg sommerpause for oss i Levanger FK.

Når sluttsignalet går mot Arendal på fredag, vil spillere og støtteapparat rundt A-laget ta en liten, men vellfortjent ferie.

Kaptein Didrik Sereba og trener Magnus Powell har gått sammen og oppsummerer det første halvåret og takker for støtten fra våre medlemmer, sponsorer og supportere. I tillegg forteller TrøndelagKraft hvorfor de valgte å gå inn som hovedpartner.

 

Magnus

«Hei, alle medlemmer og samarbeidspartnere! Først må jeg si tusen hjertelig takk til dere alle, for at dere ønsker å samarbeide med oss og støtte klubben i 2019.

powell

Vinteren har vært utfordrende for oss i og rundt klubben. Vi har fått tydelig og stramme økonomiske rammer å jobbe med, og hele 17 spillere forlot klubben etter nedrykkssesongen i 2018. Vi har jobbet knallhardt for å skape nytt engasjement og tro i byen igjen. Dette innebærer umenneskelig jobbing med spillerlogistikk, samt å bygge opp en ny glød, revansjelyst og treningskultur for de som var igjen.

På trening den første måneden var det sju spillere i A-troppen, og vi fylte på med juniorspillere. Det ble naturlig nok varierende kvalitet på disse øktene, men vi jobbet likevel med individuelle program og kjørte hardt fysisk. Vi har vært kritiske til hvilke spillere vi skulle ta inn – klare og tydelige kritierier måtte oppfylles. Mange prøvespillere har vært innom TOBB Arena fra januar til april, med like mange tur/retur Værnes for å hente og bringe disse spillerne. De vi har landet avtaler med (så langt … :) ) er spillere vi håper både skal levere på banen, og i tillegg er de gode mennesker – de skal bidra positivt for klubben i sitt lokalmiljø.

Alle de nye spillere har vært tvungne til å bosette seg i Levanger. Det er viktig at vi vises i lokalsamfunnet og at spillerne ikke bare får følelser for klubben, men for byen i tillegg. Alle spillerne er også faddere for lag i Sverre og Nessegutten. Noen spillere har også fått deltidsjobb hos noen av våre samarbeidspartnere – takk til alle dere som hjelper oss og guttene.

Jeg har også fått en ny jobbpartner i år. Per Verner Rønning har kommet inn som assistenttrener, og jeg er veldig glad for å ha den lokale bautaen ved min side.

Prestasjonene og resultatene har variert like mye som de ulike lagoppstillingene vi har hatt i treningskampene, men alle disse prøvespillerne måtte få sjansen til å vise seg frem. Til slutt fikk vi en tropp på to keepere og sytten utespillere på plass noen uker før premieren. Serien startet likevel tungt for oss, kanskje ikke så rart med så mange utskiftninger. Det tar tid å få et lag opp på maxnivå. Som gruppe går man gjerne gjennom tre faser: Storming, Norming & Performing. Vi var nok fortsatt i «storming»-fasen da serien begynte :-)

Siden har det gått litt opp og ned resultatmessig. Vi har hatt stor utvikling på selve spillet, og det er morsomt. Endelig ser vi ut som et godt fotballag her på TOBB Arena. Vi skaper mye sjanser, men vi har fremdeles potensiale til å konvertere flere av sjansene til mål – det skal vi klare i høst.

Før kampen mot Arendal nå på fredag har vi tatt tre strake seire og ligger på åttendeplass – vi er med andre ord i ordentlig form. Vi håper på masse publikum på fredag, så vi kan revansjere oss fra kampen i Arendal tidligere i vår. Det blir en tøff kamp mot ett av topplagene i serien. Vi mangler også to av våre mest betrodde spillere, Horenius og Ivo, som begge soner karantene, så vi håper noen tar steget frem og leverer i deres fravær. Vi går for revansje og tre poeng!»

 

 

Didrik

 «Det har vært en utfordrende, men lærerik vårsesong for oss. Et ungt og nytt lag bruker ofte litt tid på å finne riktig kjemi, og det har helt klart vært et prosjekt. Samtidig føler jeg at det som vises på banen er motiverende. Vi har sittet i garderoben etter flere kamper og følt at vi har vært det beste laget, selv om uttellingen i poeng ikke alltid har vært der. Slike ting bygger karakter i laget. I etterkant synes jeg det er morsomt at vi sitter i garderoben etter å ha tapt mot et eliteserielag og samtlige er misfornøyde, fordi vi følte vi i store perioder var bedre enn dem. Dette viser potensialet i laget og hvor mye vi tror på oss selv.

IMG_9668
Didrik i duell med Jonathan under en trening tidligere i vår.

Høydepunktet for laget må ha vært å slå Stjørdals-Blink ut av cupen. Etter 4-0-tapet borte var vi ganske revansjelystne, så det var godt at vi fikk hevn for det sure tapet.

For meg personlig var det en stor ære å bli tildelt kapteinsbindet foran årets sesong. Da Powell tok meg inn på kontoret i mars og spurte meg hva jeg synes om å prøve meg som kaptein mot Ranheim, ble jeg først veldig overrasket, men også ydmyk. Selv i en treningskamp følte jeg et stort ansvar for å representere klubben på den riktige måten, så når jeg fikk kapteinsbindet på fulltid ble jeg både glad og takknemlig.

Personlig trives jeg veldig godt i Levanger. Jeg var selvsagt usikker på hva som ventet da jeg tok flyet opp sammen med Powell i februar, men jeg skjønte raskt at dette var et sted jeg kunne trives og jeg ble tatt imot godt av både klubb og medspillere. Levanger som by er kjempetrivelig. Det fantastiske er alle menneskene som er engasjert i klubben. Alle pensjonistene som tar turen ned og kommer på treninger og kamp, de stiller alltid opp og fortjener all hyllest for jobben de gjør for klubben. Samtidig må vi ikke glemme Stallions. Da vi kom ut til oppvarming før kamp i Brattvåg, og så de tilreisende som hadde kommet for å heie oss frem, ga det ekstra energi. De tre poengene vi tok der kan tildeles dem.

Så møter vi folk på butikken som ønsker oss lykke til og heier på oss. De små tingene skaper en godfølelse som er lett å dra med inn i trening og kamp og gjør tilværelsen enda bedre.

Det blir en veldig spennende høst. Vi er en sulten gruppe som trener steinhardt og er klare for å få uttellingen vi fortjener.»

 

TrøndelagKraft og Levanger FK

Vår hovedpartner i 2019 er TrøndelagKraft, som forteller litt om hvorfor de støtter klubben:

«I TrøndelagKraft tror vi på kraften i folk i Trøndelag, og vi tror at vi som jobber her kan være med på å utvikle denne regionen videre. Det gjør vi best sammen med folkene som bor her. Ved å støtte gode krefter i hele Trøndelag og sponse idrett på både bredde- og elitenivå.

trøndelagkraft

TrøndelagKraft vil pryde draktene til Levanger i 2019 nå som vi er hovedpartner i klubben. Levanger er en klubb med engasjement og ambisjoner, og for TrøndelagKraft betyr det mye å kunne bidra lokalt ved å gå inn som partner i LFK.

I TrøndelagKraft er vi opptatt av nærområdet vårt. Derfor inviterer vi alle lokale klubber, borettslag og foreninger til å søke om støtte hos oss. Les mer om vår støtteordning her: https://www.trondelagkraft.no/privat/blogg/ »

Vi i Levanger FK oppfordrer til å benytte våre alle våre samarbeidspartnere. Hvis du for eksempel ønsker å endre til TrønderKraft, oppsøk dem neste gang de har stand på TOBB Arena i forbindelse med en hjemmekamp, eller ring 90923350.

Annonse fra Obos-ligaen: