Sundnes om oppturen i 2018

Mens Levanger FK slet seg gjennom et tøft 2018 var Sander Munkeby Sundnes en av få som kunne gå inn i det nye året med rak rygg og hodet høyt hevet.

Mens fotballen i Levanger kommune satt i hockey, som Svindal Larsen ned Torsbustaden, var det én gutt som i kontrast med resten heller valgte å spenne på seg langrennsskiene. Med fiskebein har Sander virkelig startet klatringen og 2018 vil nok bli husket som det året han virkelig slo gjennom i trøndersk fotball.

Oppturen

Proffkontrakt, debut i Obos ligaen i tillegg til scoring i Obos ligaen er bare noe av høydepunktene Sander kan fortelle fra 2018.

-Jeg startet jo sesongen på juniorlaget, men ble tidlig med i treningsgruppa på a-laget og trente vel regelmessig med de fra april-mars. I den tiden spilte jeg hovedsakelig kamper for LFK 2 i tillegg til noen få junior-kamper innimellom. Etter et par måneder hvor jeg hadde gjort det bra i 3. div i tillegg til at jeg gjorde det godt på A-treningene fikk jeg beskjed om at jeg skulle flyttes opp permanent og ble jo også omsider tilbudt en proffkontrakt. Sesongen totalt sett ble ikke nødvendigvis noen stor suksess for klubben, men den hadde stor betydning for meg og min utvikling. Mot slutten av sesongen fikk jeg også bli med mer og mer opp på A-kampene. Obos-debuten kom i nest siste serierunde på Colorline stadion mot selveste Aalesund. Selv om at det kun ble noen få minutter var det en utrolig artig opplevelse. I siste seriekamp ble jeg igjen med i kamptroppen og fikk innhoppet enda litt tidligere enn forrige kamp. Og helt på tampen av kampen scoret jeg mitt første mål for A-laget. Jeg er ekstra fornøyd med at det skjedde i Obos-ligaen. Følelsen av å score mitt første mål var rett og slett utrolig deilig og er noe jeg setter svært høyt. Målet kronet på mange måter en sesong der jeg følte at mye gikk min vei etter flere år der jeg har jobbet hardt for å få sjansen på høyere nivå.

Det at Sundnes har lagt mange år bak seg med hard jobbing er ingen underdrivelse. Til tross for å ha vært 1,2 og 3 hoder kortere enn de aller fleste motspillere har han aldri vært redd for å stupe inn og vinne dueller. Det at scoringen hjemme mot Sandnes Ulf i siste serierunde kom etter et fantastisk hodestøt var derfor heller ikke noen overraskelse.

Sundnes4
Fra G19 oppgjøret mellom LFK - SFK i mai 2018.

Livet med skolegang og pendling

Den nye året har rukket å bli en og et halv måned gammel, og det har skjedd store forandringer både på felt og i klubb siden forrige sesong. Sander, som fylte 19 år i desember, ser positivt på flere av de endringene som har skjedd.


-Forskjellene mellom fjoråret og denne sesongen er nok mange, men for å trekke frem et par så er nok særlig strukturen som lag satt i et større fokus i år enn hva det var i fjor. Jeg føler også at oppfølgingen fra trenerteamet er tettere i år enn tidligere. For meg betyr spesielt samtalene med Per Verner på trening og kampdag mye for å sette et riktig fokus. Videre så synes jeg også at trykket på treningene og fysisk trening har fått et langt større fokus. Så langt har sesongoppkjøringen vært bra. Vi har lagt et bra grunnlag fysisk og jobber kontinuerlig med å få lagdelene til å henge bedre sammen. Mange av treningene har vært av den tøffe sorten, men det merkes at vi spillerne legger et solid grunnlag for sesongen vi går inn i. Samtidig har vi startet med to seire før vi omsider gikk på et leit tap nå forrige helg. Vi som lag ble raskt enig om at vi ønsker å revansjere forrige tap og at vi ønsker å fremstå bedre enn hva vi gjorde i den kampen.

Men til tross for at Sander selv er oppvokst på Levanger og alltid har bodd i trehusbyen valgte han i fjor sommer, etter endt skolegang, å fortsette videre skolegang i Trondheim. Dermed blir Sander sammen med flere andre lagkamerater nødt til å legge ned 3 timer med kjøring for hver dag det er trening.

-I tillegg til å spille fotball studerer jeg jo Samfunnsøkonomi i Trondheim, noe som også betyr at jeg pendler til og fra treningene. Heldigvis har jeg en fleksibel studieavtale gjennom min toppidrettsstatus, som gjør at jeg får noe tilrettelegging fra NTNU. Dette gjør det enklere for meg å kombinere studier og fotball. Med tanke på pendlingen så går det jo en del ekstra timer av døgnet til dette, men dette er jo noe en blir vant til. For øyeblikket er det meg, Adrian Teigen, Madhu og Mosa som pendler. Det går fint, men jeg er usikker på om Mosa og Madhu vet hvordan det ser ut mellom Ranheim og Åsen, siden di stort sett sover.

sundnes sakshaug valberg nonstad
Young boyz, fv. Sundes, Sakshaug, Valberg og Nonstad.

-Håper å gjøre Moan til en reell festning

Alle fotballspillere møter motstand i løpet av en lang karrieren. Motgang er ofte noe som former en som både idrettsutøver og individ. Men selv om han nettopp har kommet fra et år med mye medgang har Sander så absolutt ambisjoner om at både ham selv og klubben skal fortsette på den klatringen han startet på for mange, mange år siden.

-For meg selv vil et naturlig mål være å spille meg til en fast plass på laget. Å spille mest mulig og best mulig denne sesongen er en klar målsetting. Videre ønsker jeg å få vist frem og spilt på flere av styrkene mine som ikke kom frem i den rollen jeg ofte hadde i fjor. Jeg håper å ta steg videre i alle deler av spillet. Som lag ønsker vi nok å hevde oss i divisjonen. Tross mange endringer i troppen og klubben så består laget av en rekke sultne unge spillere som ønsker å vise seg frem. Vi er et ungt lag og prestasjonene vil sannsynligvis variere litt i gjennom sesongen, men vi er klare for å blø for drakta slik at Levanger skal få et lag å være stolt av igjen. Vi håper å gjøre Moan til en reell festning. Greier vi å komme dit blir dette en veldig artig sesong.

 

-Vi trenger flaggene, sangene og støtten

Innad i spillergruppen blir han omtalt av Magnus Powell som en naturlig leder. Dette viser han virkelig frem på tampen av dette intervjuet, når unggutten kommer med en reell oppfordring til Levangerpublikummet.

-Avslutningsvis ønsker jeg å oppfordre så mange som mulig om å komme på Moan og støtte oss denne sesongen. Vi trenger flaggene, sangene og støtten også denne sesongen. Håper spesielt å se så mange som mulig av dere på Moan den 13. april da vi tar imot Moss til årets første seriekamp. Opp og frem med Levanger! En by, ett lag, ett Levanger!

Annonse fra Obos-ligaen: