Valberg om utlånet til Steinkjer

Jonahtan Lein Valberg forteller om hvorfor han går på en halv sesongs langt utlån til Steinkjer FK.

Frostingen som ble hentet fra Neset som 15 åring, skal nå det nærmeste halvåret spillet for Gultrøyene - hvor han vil få mye spilletid og viktig kamperfaring. Jonathan spilte fast for Levanger 2 i fjor, samtidig som det ble lite med spilletid i Obosligaen.

Før årets sesong kan ikke Magnus Powell og Per Verner Rønning love tilstrekkelig med spilletid i Postnord-ligaen, samtidig som at spill i for LFK 2 i 4. divisjon ikke er en god nok kamparena for unggutten.

valberg

Har kun tenkt utvikling

Jonathan selv er sikker på at et utlån til Gultrøyene er bra for ham.

”For min egen del så har jeg kun tenkt utvikling. Et naturlig steg for meg ville vært å spille 2. divisjon i år, etter at jeg har spilt to år med 3. divisjon. Men ut i fra hva jeg har prestert på trening og kamp så har jeg ikke fortjent - eller spilt godt nok for å spille fast for Levanger i 2. divisjon. Steinkjer spiller i 3. divisjon, og det er et bedre alternativ enn LFK2 i 4. divisjon i år. Etter 2 år med andrelagsfotball vil det også for min egen del være sunt med førstelagsfotball. Samtidig var det en faktor at Karl Morten Eek har vendt hjem til Steinkjer. Selv om det var flere faktorer som spilte inn, var den viktigste årsaken til mitt valg at jeg nå kan spille på et høyere nivå enn jeg ville gjort for LFK2. Prosessen rundt utlånet har vært god, og det hele tok kort tid.”

valberg21
Jonathan Valberg i aksjon på treningsfeltet

God relasjon til Magnus og Per Verner

Jonathan kjenner Magnus og Per Verner godt fra før, og er fortsatt veldig positiv til at trenerduoen står ver roret i 2019.

”Jeg kjenner Magnus godt fra før, og det var også han som henta meg til LFK. Derfor var det veldig positivt for meg at han kom tilbake. Magnus er en trener som stiller høye krav til spillerne, og er veldig flink til å få med seg små detaljer. For meg selv og alle de andre unge spillerne, er det veldig bra at han og Per Verner kom inn med tanke på deres fokus på utvikling.”

Selv om treningshverdagen blir flyttet fire mil lengre nord, ser ikke unggutten noe problem i dette heller.

”For meg er det ingen problem å kombinere skole med spill for Steinkjer FK. Treningene er på ettermiddagene, så det oppstår ingen problemer med verken skole eller pendling. Jeg tror også det er veldig viktig at jeg fortsatt trener med LFK. Både for å opprettholde tempoet, og for å fortsatt være en del av gruppa.”

powell
Magnus Powell tenker mye på spillerlogistikk og utviklig

Det er dette som er spillerutvikling

Magnus er enig med Jonathan. Der enkelte har ment at Levanger ikke satser på unggutten, er Magnus sterkt uenig.

”Det er vurdert og gjennomtenkt for at han i fremtiden skal bli en viktig spiller for LFK. Etter et svakere år i fjor hvor han fikk spilt mye mindre enn hva som har vært forespeilet, tror vi at et miljøskifte og det at han skal få lære av og spille samme Karl Morten Eek vil være lurt. Jonathan har tidligere vært god med erfarne makkere så vi håper og tror at han vil vokse i en viktig rolle for Steinkjer. I tillegg er det kjempeviktig at han skal trene videre med oss, og bli coachet videre fra oss også. Det at Jonathan får spille på et høyt nivå og lære fra noen av de beste i nærområdet er det vi kaller spillerutvikling.”

Unge Valberg har åpnet sesongen godt for SFK. Han har vært sentral i de to første kampene (begge kvallik-kamper til NM), og har hjulpet Steinkjer i å kvalifisere seg til første runde i cupen.

Annonse fra Obos-ligaen: