TOBB ARENA Levanger

Levanger Fotballklubb har kunstgressbanen som sin trenings- og kamparena. LFK rykket opp til 1. divisjon i 2015, men anlegget er langt unna kravet til spill i 1. divisjon i henhold til Norges fotballforbund sine infrastrukturkriterier.

Kravene fra NFF

De siste ukene/månedene har Levanger kommune, sammen med Levanger Fritidspark, jobbet grundig med en disposisjonsplan for Moan, slik at en framtidig arena tilfrettstiller de kravene som er satt av NFF.

Orienterte formannskapet
Onsdag ettermiddag orienterte Kjersti Nordberg, idrettskonsulent i Levanger kommune, formannskapet om planene for Moan Idrettspark.

Der fortalte hun om en løsning på kort sikt, som innebærer plassering og oppgradering av kunstgressbanen, samt flomsikre området, slik at det heves opp til halvannen meter for å møte framtidig krav. Jobben med å få på plass dette starter i det Levanger FK er ferdig med årets sesong.

Planene for Moan idrettspark på lang sikt er meget interessant. Ferdigstillingen av når alt skal være ferdig er ikke bestemt. Du må da kanskje vente i 15 år før alt er på plass.

Her er en 3D-visualisering av baneanleggetSnur banen 90 grader

Den kortsiktige planen er Plan C1. Den innebærer at kunstgressmatta snus 90 grader og at banen blir utvidet til 105x65 meter.

Plan C2 handler om å etablere en ny hovedtribune med delvis overdekning og etablere en sykkelvelodrom med banelengde på 250 meter, som har en indre flate med kunstgress 70x36m.

Plan C3 innebærer tak over hele hovedtribunen, utvide den andre tribunen og legge tak over veldromen.

Plan C1 vil ha en kostnadsramme som vil havne over et tosfiret millionbeløp og første spade i jorda vil bli tatt med en gang siste hjemmekamp er over. Da  begynner jobben med oppfylling og masseskiftning. Budsjettet for de resterende planene er ikke kalkulert.

Annonse fra Obos-ligaen: